0 votes
by (886k points)

Kees Driehuis was al vanaf de herstart van Per Seconde Wijzer in 1989 het gezicht van de quiz. Hij was geliefd bij het publiek vanwege zijn kalme en humoristische presentatiestijl. Driehuis stelde de vragen met een zekere twinkeling in zijn ogen en wist de spanning in de studio goed vast te houden.

Onder zijn leiding groeide Per Seconde Wijzer uit tot een van de meest populaire quizzen van Nederland. Het programma trok wekelijks miljoenen kijkers. Driehuis' kennis en kunde waren onbetwist, en hij was een graag geziene gast in diverse andere tv-programma's.

In 2018, na 29 jaar, besloot Driehuis te stoppen met Per Seconde Wijzer. Hij wilde meer tijd besteden aan zijn familie en andere interesses.

Erik Dijkstra, die al jarenlang als invaller voor Driehuis fungeerde, nam de presentatie over. Dijkstra is een ervaren journalist en presentator, en hij heeft zijn eigen stijl aan Per Seconde Wijzer weten te geven.

Kees Driehuis

De quiz is nog steeds populair, al haalt het niet meer de kijkcijfers van de Driehuis-jaren.

Kees Driehuis' erfenis leeft voort in Per Seconde Wijzer. Hij heeft het programma voorgoed gemarkeerd en een onuitwisbare indruk gemaakt op het Nederlandse publiek.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Feb 24 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Feb 25 by admin (886k points)
...