0 votes
by (886k points)

De verhalen van Robin Hood spelen zich af in het Sherwood Forest, dat in de buurt van Nottingham ligt. De stad Nottingham is dan ook een belangrijke locatie in de legende.

In de verhalen is Nottingham de thuisbasis van de sheriff van Nottingham, de corrupte tegenstander van Robin Hood. De sheriff belaagt de arme mensen in het koninkrijk en Robin Hood en zijn bende stelen van de sheriff om het geld terug te geven aan de armen.

De stad Nottingham is ook de locatie van de beroemde boogschietwedstrijd waar Robin Hood de sheriff verslaat.

De legende van Robin Hood is al eeuwenlang populair en Nottingham is een belangrijk onderdeel van die legende. De stad trok dan ook veel toeristen die de plaatsen uit de verhalen willen bezoeken, zoals de Major Oak, waar Robin Hood zou hebben geleefd, en Nottingham Castle, waar de sheriff zou hebben gewoond.

Andere belangrijke locaties in de Robin Hood-legende:

  • Sherwood Forest: Het bos waar Robin Hood en zijn bende zich schuilhielden.
  • Locksley: Het dorp waar Robin Hood zou zijn geboren.
  • Fountains Abbey: Een abdij waar Robin Hood en zijn bende soms beschutting zochten.
  • York: De stad waar Koning Richard Leeuwenhart gevangen zou zijn genomen.

Conclusie:

De stad Nottingham is een belangrijke locatie in de Robin Hood-legende. De stad is de thuisbasis van de sheriff van Nottingham, de corrupte tegenstander van Robin Hood. De stad is ook de locatie van de beroemde boogschietwedstrijd waar Robin Hood de sheriff verslaat. Nottingham is een populaire toeristenbestemming voor fans van de Robin Hood-legende.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Ook wordt de stad York genoemd, als een plaats waar Robin Hood geleefd zou hebben. Dit kan gedeeltelijk worden afgeleid uit het feit dat het gebied Yorkshire als een van de eerste een Sheriff aanstelde rond 1068 en dat dit in Nottingham niet het geval was.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Oct 23, 2023 by admin (886k points)
...