0 votes
by (886k points)

De stad Nottingham in Engeland staat bekend als de thuisbasis van de legendarische outlaw Robin Hood. De verhalen van Robin Hood spelen zich af in de 12e eeuw en vertellen over de avonturen van een edelman die vogelvrij werd verklaard en die met zijn bende vrolijke mannen in Sherwood Forest woonde. . Van Robin Hood wordt gezegd dat hij de rijken heeft beroofd en de armen heeft gegeven, en hij is een populaire held geworden in Engelse folklore.

Nottingham

Nottingham is een grote stad in het centrum van Engeland. Het is de hoofdstad van Nottinghamshire en heeft een bevolking van meer dan 300.000 mensen. Nottingham is een belangrijke industriestad en is ook een centrum voor toerisme. De stad herbergt een aantal toeristische attracties, waaronder het Nottingham Castle, het National Justice Museum en de Ye Olde Trip to Jerusalem Inn.

Nottingham Castle is een Normandisch kasteel dat werd gebouwd in de 11e eeuw. Het kasteel staat op een heuvel met uitzicht op de stad en is een populaire toeristische bestemming. Het kasteel herbergt nu een museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van Nottingham en Robin Hood.

Het National Justice Museum is een museum dat de geschiedenis van de Britse justitie beschrijft. Het museum is gevestigd in een voormalige gevangenis en herbergt tentoonstellingen over misdaad, straf en berechting. Het museum heeft ook een tentoonstelling over Robin Hood.

Ye Olde Trip to Jerusalem Inn is een pub die beweert de oudste pub van Engeland te zijn. De pub dateert uit de 12e eeuw en zou een favoriete ontmoetingsplaats zijn geweest van Robin Hood en zijn bende.

Nottingham is een populaire toeristenbestemming voor fans van Robin Hood. De stad is het decor voor een aantal Robin Hood-festivals en -evenementen, en er zijn een aantal rondleidingen door de stad die Robin Hood-gerelateerde locaties bezoeken.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...