0 votes
by (886k points)

Krill

Krill zijn kleine, garnaalachtige diertjes die in enorme hoeveelheden in de oceanen voorkomen. Ze vormen een belangrijke voedselbron voor veel zeedieren, waaronder walvissen. Baleinwalvissen, zoals de blauwe vinvis en de bultrug, eten enorme hoeveelheden krill. Ze gebruiken hun baleinen om krill uit het water te filteren. Tandwalvissen, zoals de orka, jagen op krill en andere kleine dieren.

Krill zijn belangrijk voor het ecosysteem van de oceaan. Ze eten algen en worden op hun beurt gegeten door vissen, vogels en zeehonden. Krill spelen ook een rol in het koolstofdioxidegehalte van de atmosfeer. Ze nemen koolstofdioxide op uit het water en slaan het op in hun lichaam. Wanneer krill sterven, zinkt hun lichaam naar de oceaanbodem, waardoor koolstofdioxide uit de atmosfeer wordt verwijderd.

Andere mogelijkheden:

  • Mysis
  • Amfipoden
  • Euphausiacea

Deze diertjes zijn ook klein en garnaalachtig, en worden door sommige walvissen gegeten. Maar krill is de meest common voedselbron voor walvissen.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De meeste leven vooral van krill: garnaalachtige diertjes die in enorme hoeveelheden in open zee voorkomen. Ook kleine vissen die in grote scholen leven, zoals haringen, staan op het menu van baleinwalvissen.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
3 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Feb 25 by admin (886k points)
...