0 votes
by (886k points)

Krill is de verzamelnaam voor kleine, garnaalachtige diertjes die in verschillende watermilieus kunnen voorkomen. Krill behoort tot de orde Euphausiacea en is een soort zoöplankton dat zich voornamelijk voedt met fytoplankton.

Krill zijn een belangrijk onderdeel van het mariene voedselweb en vormen een voedingsbron voor veel verschillende dieren, waaronder vissen, walvissen, zeehonden en pinguïns. Krill komt in alle oceanen voor, maar komt het meest voor in de koude wateren van de Arctische en Antarctische gebieden .

Krill zijn ongeveer 1-2 cm lang en hebben een lang, dun lichaam met een transparante schaal. Ze hebben twee paar antennes en een paar samengestelde ogen. Krill hebben ook acht poten, die ze gebruiken om te zwemmen en voeden.

Krill zijn filtervoeders en eten fytoplankton, algen en kleine dieren. Ze voeden zich 's nachts meestal aan de oppervlakte van de oceaan en migreren overdag naar dieper water.

Krill speelt een belangrijke rol in het mariene ecosysteem. Ze zijn een belangrijke voedselbron voor veel verschillende dieren en helpen ook om koolstof uit de atmosfeer te halen. Krillstandaard is echter afgenomen door overbevissing, klimaatverandering en andere factoren. Dit heeft geleid tot een daling van het aantal dieren dat op krill vertrouwt voor voedsel, en heeft mogelijk een negatieve impact op het mariene ecosysteem.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

...