0 votes
by (886k points)

Zowel een rombout als een glazenmaker is een libel. Libellen zijn insecten die behoren tot de orde Odonata, die ook wel de zweefvliegen wordt genoemd. Libellen zijn inheems op alle continenten, behalve Antarctica. Er zijn ongeveer 6.000 verschillende soorten libellen bekend.

Rombouten en glazenmakers behoren tot de onderorde echte libellen (Anisoptera). Deze libellen hebben een groot achterlijf dat breder is dan het borststuk. Ze hebben ook twee grote vleugels die zich overlappend aan het borststuk vastzitten.

Rombouten zijn een familie van libellen (Gomphidae). Ze zijn te herkennen aan hun lange, dunne lijf en hun grote, brede vleugels. Rombouten komen voor in zowel zoet als brak water. Ze voeden zich met insecten, die ze vangen met hun lange, puntige labium.

Glazendragers zijn een familie van libellen (Aeshnidae). Ze zijn te herkennen aan hun grote, krachtige vleugels en hun lange, slanke lichaam. Glazendragers komen voor in zowel zoet als brak water. Ze voeden zich met insecten, die ze vangen met hun grote, brede labium.

Enkele voorbeelden van rombouten zijn de gewone rombout (Gomphus vulgatissimus), de turkse rombout (Gomphus schneiderii) en de heiderombout (Gomphus lucasanus). Enkele voorbeelden van glazendragers zijn de blauwe glazenmaker (Aeshna cyanea), de vroege glazenmaker (Aeshna isosceles) en de bruine glazenmaker (Aeshna grandis).

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Nov 26, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
...