0 votes
by (886k points)

Zowel een rombout als een glazenmaker is een libel. Libellen zijn insecten die tot de orde Odonata behoren. Ze worden gekenmerkt door hun grote ogen, lange, slanke lijf en twee paar vleugels. Libellen zijn carnivoren en jagen op andere insecten.

Een rombout is een libel uit de familie Gomphidae. Rombouten zijn grote libellen, met een lichaamslengte van 5 tot 8 centimeter. Ze hebben een lang, slank achterlijf met een brede basis. De mannetjes hebben vaak een opvallende kleurenpracht.

Een glazenmaker is een libel uit de familie Libellulidae. Glazenmakers zijn kleinere libellen, met een lichaamslengte van 3 tot 6 centimeter. Ze hebben een dun, langwerpig achterlijf met een brede basis. De mannetjes hebben vaak een blauwe of groene kleur.

In Nederland komen drie soorten rombouten voor: de beekrombout, de plasrombout en de rivierrombout. De blauwe glazenmaker is de meest voorkomende soort glazenmaker in Nederland.

Een rombout en een glazenmaker zijn dus beide libellen, maar ze behoren tot verschillende families. Rombouten zijn groter en hebben een opvallende kleurenpracht, terwijl glazenmakers kleiner zijn en vaak een blauwe of groene kleur hebben.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Nov 26, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
...