0 votes
by (886k points)

Spanje heeft een aantal verschillende politie-eenheden, die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de wet en orde in verschillende delen van het land. De belangrijkste politie-eenheden in Spanje zijn:

  • Guardia Civil (G.C.): De Guardia Civil is een nationale politiemacht die in heel Spanje actief is. De G.C. is verantwoordelijk voor het handhaven van de wet en orde, het beschermen van de nationale grenzen en het uitvoeren van militaire taken. De G.C. is een van de oudste politie-eenheden in Europa en werd opgericht in 1844. De leden van de G.C. dragen een groen uniform met een rode baret.

  • Policía Nacional (P.N.): De Policía Nacional is een nationale politiemacht die in de steden en grote dorpen van Spanje actief is. De P.N. is verantwoordelijk voor het handhaven van de wet en orde in de steden, het onderzoeken van misdaden en het beschermen van de openbare veiligheid. De P.N. werd opgericht in 1928. De leden van de P.N. dragen een blauw uniform met een blauwe baret.

  • Policía Autonómica (P.A.): De Policía Autonómica is een regionale politiemacht die in de autonome regio's van Spanje actief is. De P.A. is verantwoordelijk voor het handhaven van de wet en orde in de autonome regio's, het uitvoeren van lokale taken en het beschermen van de regionale belangen. De P.A. werd opgericht in 1986. De leden van de P.A. dragen een uniform dat varieert per regio.

  • Policía Local (P.L.): De Policía Local is een lokale politiemacht die in de gemeenten van Spanje actief is. De P.L. is verantwoordelijk voor het handhaven van de wet en orde in de gemeenten, het uitvoeren van lokale taken en het beschermen van de lokale belangen. De P.L. werd opgericht in de 19e eeuw. De leden van de P.L. dragen een uniform dat varieert per gemeente.

De Guardia Civil, Policía Nacional en Policía Autonómica zijn allemaal bewapende politie-eenheden. De Policía Local is meestal niet bewapend, maar kan wel wapens dragen als dat nodig is.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
2 answers
...