0 votes
by (886k points)
De Antwerpse politie haalde een preventiefilmpje rond de elektrische step offline omdat het filmpje werd bekritiseerd voor het gebruik van stereotypen. In het filmpje werd een jonge, Marokkaanse man afgeschilderd als een onverantwoordelijke steprijder die opzettelijk voetgangers aanreed. Dit leidde tot veel verontwaardiging op sociale media, waar mensen het filmpje racistisch en stigmatiserend noemden.

De politie gaf toe dat het filmpje beter had gekund. Ze betreurden de manier waarop de man in het filmpje werd afgeschilderd en ze beloofden dat ze in de toekomst meer aandacht zouden besteden aan diversiteit en inclusie in hun preventiemateriaal.

Het filmpje werd offline gehaald op 22 september 2023. De politie heeft nog niet bekendgemaakt of ze het filmpje opnieuw zullen publiceren, maar ze hebben wel aangekondigd dat ze een nieuw filmpje zullen maken dat gericht is op het bevorderen van veilig gebruik van elektrische steps.

Hier zijn enkele van de kritieken die op het filmpje werden geuit:

Het filmpje was racistisch omdat het een stereotype beeld van een Marokkaanse man neerzette.

Het filmpje was stigmatiserend omdat het suggereert dat alle Marokkaanse mannen onverantwoordelijke steprijders zijn.

Het filmpje was ongepast omdat het geweld tegen voetgangers promootte.

De Antwerpse politie heeft de kritieken erkend en beloofd dat ze in de toekomst meer aandacht zullen besteden aan diversiteit en inclusie in hun preventiemateriaal.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
dus ik kan helaas niet bevestigen waarom de Antwerpse politie een preventiefilmpje rond de elektrische step offline zou hebben gehaald. Om de meest actuele en nauwkeurige informatie te krijgen, raad ik aan om betrouwbare nieuwsbronnen of de officiële verklaringen van de Antwerpse politie of relevante autoriteiten te raadplegen. Mogelijk kunnen lokale nieuwswebsites of sociale media meer inzicht bieden in recente ontwikkelingen rond dit onderwerp.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
asked Jan 7, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 6, 2023 by admin (886k points)
...