0 votes
by (886k points)

Het bekendste museum in Sint-Petersburg is het Hermitage Museum. Het is een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld. Het museum werd in 1764 opgericht door Catharina de Grote en herbergt een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, antieke artefacten, kostuums, juwelen en meer.

De collectie van het Hermitage Museum omvat werken van enkele van de grootste kunstenaars aller tijden, zoals Rembrandt, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rubens en Van Gogh. Het museum heeft ook een uitgebreide collectie Russische kunst, waaronder werken van Ivan Aivazovsky, Ilya Repin en Vasily Kandinsky.

Het Hermitage Museum is een must-see voor elke bezoeker van Sint-Petersburg. Het museum is geopend van 11.00 tot 20.00 uur, behalve op maandag. De toegangsprijs is 600 roebel voor volwassenen en 300 roebel voor kinderen.

De Hermitage (Russisch: Государственный Эрмитаж, Gosoedarstvennyj Ermitazj) in Sint-Petersburg is een van de grootste en omvangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea in de wereld.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Oct 24, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 23, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 23, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
...