0 votes
by (886k points)

In het Jungle Book van Rudyard Kipling is de leider van de wolven Akela. Hij is een wijze en ervaren leider die de roedel met strenge maar rechtvaardige hand leidt. Akela wordt gerespecteerd door alle dieren in de jungle, en hij is een belangrijke raadgever voor Mowgli, het menselijke kind dat door de wolven is opgevoed.

Akela is een grote, sterke wolf met een grijze vacht. Hij heeft een scherpe blik en een luide stem. Akela is een geboren leider, en hij is vastbesloten om zijn roedel te beschermen. Hij is ook een nobele en rechtvaardige leider, en hij zal altijd het doen wat het beste is voor zijn volk.

In het verhaal "Mowgli's Broeders" wordt Akela uitgedaagd door Shere Khan, de tijger. Shere Khan wil Mowgli doden, omdat hij een mens is. Akela verdedigt Mowgli, maar hij wordt verslagen door Shere Khan. Mowgli redt Akela's leven, en Akela wordt weer leider van de roedel.

Akela is een belangrijk personage in het Jungle Book. Hij vertegenwoordigt de kracht en de wijsheid van de natuur. Hij is ook een symbool van gerechtigheid en rechtvaardigheid.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Nov 26, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 25, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 25, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
...