0 votes
by (886k points)

De tijger in "Jungle Book" heet Shere Khan. De naam betekent "heer tijger" in het Hindi. Hij is de aartsvijand van hoofdpersonage Mowgli. Shere Khan is een geduchte tegenstander, gevreesd door alle dieren in de jungle. Hij is groot, sterk en heeft een scherpe intelligentie. Shere Khan is ook genadeloos en vastberaden om Mowgli te doden, vanwege zijn haat tegen mensen.

In de loop van het verhaal ontmoet Mowgli verschillende andere dieren, zoals de panter Bagheera, de beer Baloe en de slang Kaa. Deze dieren worden Mowgli's vrienden en beschermers, en helpen hem te overleven in de jungle. Ze leren hem de "Wet van de Jungle" en hoe hij zich kan verdedigen tegen Shere Khan.

Uiteindelijk komt het tot een confrontatie tussen Mowgli en Shere Khan. Met behulp van zijn vrienden en zijn kennis van de jungle, weet Mowgli Shere Khan te verslaan en zijn leven te redden.

De naam Shere Khan is dus niet alleen een beschrijving van zijn uiterlijk, maar ook van zijn karakter. Hij is een krachtige en gevaarlijke tijger, maar ook een trotse en intelligente heer.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Als de tijger Shere Khan Mowgli probeert te ontvoeren, beschermt zij het mensenjong met haar eigen leven. Het Hindi-woord voor "bescherming" is "raksha", vandaar de naam. Eén van de oudste dieren van de jungle. Door zijn grote levenservaring wordt hij door de andere dieren als leider erkend.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Nov 26, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 29, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 29, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 29, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
1 answer
...