0 votes
by (886k points)

van welk land is kampala de hoofdstad  ,Kampala is de hoofdstad van Oeganda, een land in Oost-Afrika. Kampala is de grootste stad van Oeganda en het politieke, economische en culturele centrum van het land. Het ligt aan de noordelijke kust van het Victoriameer en speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van Oeganda.

 van welk land is kampala de hoofdstad


het antwoord:
 

Met ongeveer 2 miljoen inwoners is het de grootste stad van Oeganda. Sinds de stad na de onafhankelijkheid in 1962 het stokje overnam van Entebbe, is het eveneens de hoofdstad. Kampala is een bijzondere mix tussen traditioneel en modern Afrika.


 

Kampala is de hoofdstad van Oeganda. Het is de grootste stad van het land met een bevolking van ongeveer 2 miljoen inwoners. Kampala ligt in het zuiden van Oeganda, aan de oever van het Victoriameer.

Kampala werd in de late 19e eeuw gesticht door de Britten en was tot 1962 de hoofdstad van het Britse protectoraat Oeganda. Na de onafhankelijkheid van Oeganda in 1962 werd Kampala de hoofdstad van het nieuwe land.

Kampala is een belangrijk economisch en cultureel centrum van Oeganda. De stad is de thuisbasis van veel bedrijven, banken, onderwijsinstellingen en musea. Kampala is ook een populaire toeristische bestemming.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Nov 4, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Dec 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 2, 2023 by admin (886k points)
...