0 votes
by (886k points)

hoe maak je een screenshot op macbook ,Er zijn twee manieren om een screenshot te maken op een MacBook:

Met de toetsenbordcombinatie

Druk op Shift + Command + 3 om een screenshot van het hele scherm te maken. De screenshot wordt opgeslagen op je bureaublad als een .png-bestand met de naam "Screenshot (datum en tijd)."

Druk op Shift + Command + 4 om een screenshot van een gedeelte van het scherm te maken. Sleep met je muis om het gedeelte van het scherm te selecteren dat je wilt vastleggen. De screenshot wordt opgeslagen op je bureaublad als een .png-bestand met de naam "Screenshot (datum en tijd)."

Met de Schermafbeelding-app

Open de Schermafbeelding-app door op Launchpad te klikken en Schermafbeelding te zoeken.

Klik op Leg vast om een screenshot van het hele scherm te maken.

Klik op Venster om een screenshot van een venster te maken.

Klik op Schermgebied om een screenshot van een gedeelte van het scherm te maken.

Klik op Geavanceerd om meer opties voor het maken van screenshots te openen.

Extra tips

  • Je kunt een screenshot ook maken door op Command + Control + 4 te drukken en vervolgens op de Space-toets te drukken. Dit maakt een screenshot van een venster dat actief is.
  • Je kunt screenshots ook maken met de Touch Bar. Druk op Touch Bar en klik op het Schermafbeelding-pictogram.
  • Je kunt screenshots ook maken met een externe muis. Klik op de Shift-toets en de Command-toets en klik vervolgens op de PrtSc-toets. De screenshot wordt opgeslagen op je bureaublad als een .png-bestand met de naam "Screenshot (datum en tijd)."

hoe maak je een screenshot op macbook ,Om een screenshot te maken op een MacBook, kun je een van de volgende methoden gebruiken, afhankelijk van wat je wilt vastleggen:

  1. Volledig scherm vastleggen:

    • Druk op de toets "Shift" + "Command" + "3" tegelijkertijd. Hiermee wordt een screenshot van het volledige scherm gemaakt. De screenshot wordt opgeslagen op je bureaublad.
  2. Gedeelte van het scherm vastleggen:

    • Druk op "Shift" + "Command" + "4". Hiermee wordt een cursor weergegeven waarmee je het gedeelte van het scherm kunt selecteren dat je wilt vastleggen. Sleep de cursor over het gewenste gebied en laat los. De screenshot wordt opgeslagen op je bureaublad.
  3. Vastleggen van een specifiek venster:

    • Druk op "Shift" + "Command" + "4" + "spatiebalk". De cursor verandert in een camera-icoon. Klik op het venster dat je wilt vastleggen. De screenshot wordt opgeslagen op je bureaublad.
  4. Schermafbeelding met behulp van de Schermafbeelding-app:

    • Zoek naar "Schermafbeelding" in Spotlight (druk op "Command" + "Spatie" en typ "Schermafbeelding") en start de app.
    • In de Schermafbeelding-app kun je verschillende opties selecteren, zoals het vastleggen van het hele scherm, een geselecteerd gedeelte, of een specifiek venster. Je kunt ook een timer instellen voor vertraagde opname.

De gemaakte screenshots worden meestal opgeslagen op je bureaublad, tenzij je de opslaglocatie hebt aangepast in de instellingen van de Schermafbeelding-app.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Houd deze drie toetsen tegelijk ingedrukt om een schermafbeelding te maken: Shift, Command en 3. Als u een miniatuur in de hoek van uw scherm ziet, kunt u daarop klikken om de schermafbeelding te wijzigen. U kunt ook wachten tot de schermafbeelding op uw bureaublad is bewaard. 

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Oct 30, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 6, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 6, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Feb 20, 2023 by admin (886k points)
...