0 votes
by (886k points)

in welk register staan afkomst en kenmerken van rasdieren ,De afkomst en kenmerken van rasdieren staan in een stamboom. Een stamboom is een document dat de afkomst van een dier traceert door een reeks van generaties. De stamboom geeft informatie over de ouders, grootouders, overgrootouders en zo verder van het dier.

De stamboom van een rasdier is bijgehouden door een kennelclub. Een kennelclub is een organisatie die zich bezighoudt met de fokkerij en het welzijn van rasdieren. De kennelclub houdt een register bij van alle rasdieren die zijn gefokt in het land.

In Nederland is de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (Raad van Beheer) de officiële kennelclub. De Raad van Beheer houdt een register bij van alle in Nederland gefokte rasdieren.

De stamboom van een rasdier is een belangrijk document. Het is een bewijs van de afkomst van het dier en het kan worden gebruikt om de genetische aanleg van het dier te beoordelen.

Naast de stamboom is er ook informatie over de afkomst en kenmerken van rasdieren te vinden in boeken, tijdschriften en online. Er zijn veel websites die informatie geven over verschillende rasdieren.

Hier zijn enkele websites met informatie over de afkomst en kenmerken van rasdieren:

Deze websites geven informatie over de oorsprong, geschiedenis, uiterlijk, gedrag en verzorging van verschillende rasdieren.

in welk register staan afkomst en kenmerken van rasdieren ,Er bestaan meer dan 345 rassen die door de Fédération Cynologique Internationale, of FCI, erkend zijn. De FCI is een wereldwijde organisatie die de registratie van hondenrassen en stambomen bijhoudt. Al deze rassen zijn onderverdeeld in tien rasgroepen.

In veel landen worden gegevens over rasdieren, inclusief hun afkomst en kenmerken, bijgehouden in zogenaamde stamboeken. Een stamboek is een officiële registratie van zuivere rasdieren en is bedoeld om de afstamming en eigenschappen van deze dieren vast te leggen. Het doel van stamboeken is het behouden en verbeteren van de genetische eigenschappen van rasdieren en het bevorderen van fokprogramma's.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Feb 4, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 14, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Mar 11, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Mar 11, 2023 by admin (886k points)
...