0 votes
by (886k points)

hoe ziet schurft eruit , Welkom op de site van het beantwoorden van  puzzels  en algemene vragen, waar we u een snelle en nauwkeurige oplossing bieden voor uw vragen en raadsels. Als u op zoek bent naar exclusieve en betrouwbare antwoorden op uw verschillende vragen, bent u op de juiste plaats. hoe ziet schurft eruit


het antwoord:
 

De schurftmijt lijkt op een spinnetje. Hij heeft een ovaal, wit lichaam en 8 poten. De rug van de mijt heeft borstels en stekels die helpen bij het graven van een gangetje in de huid.


 

Schurft is een huidaandoening die wordt veroorzaakt door de schurftmijt. De schurftmijt is een heel klein beestje, ongeveer 0,3 millimeter groot. Het is met het blote oog niet te zien.

De belangrijkste symptomen van schurft zijn:

  • Hevige jeuk, vooral 's nachts
  • Rode bultjes, blaasjes of schilfers op de huid
  • Gangetjes in de huid

De schurftmijt graaft gangetjes in de huid om eitjes te leggen. Deze gangetjes zijn ongeveer 1 centimeter lang en zijn zichtbaar als rode streepjes op de huid. De eitjes komen na ongeveer drie dagen uit.

De schurftmijt kan zich verspreiden door direct huidcontact met een besmet persoon. Dit kan gebeuren door knuffelen, vrijen of slapen in hetzelfde bed.

De volgende huidafwijkingen kunnen voorkomen bij schurft:

  • Rode bultjes: Dit zijn de meest voorkomende huidafwijkingen bij schurft. Ze zijn meestal ongeveer 1 millimeter groot en kunnen zich op elk deel van het lichaam bevinden.
  • Blaasjes: Blaasjes zijn kleine, gevulde met vocht bultjes. Ze kunnen voorkomen op de huid rond de vingers, de polsen en de oksels.
  • Schilfers: Schurft kan ook schilfers op de huid veroorzaken. Deze schilfers zijn meestal wit of grijs en kunnen zich op elk deel van het lichaam bevinden.

Als je denkt dat je schurft hebt, is het belangrijk om naar een arts te gaan. De arts kan je diagnose stellen en je een behandeling voorschrijven.

De behandeling van schurft bestaat uit het aanbrengen van een crème of lotion op de huid. Deze crème of lotion doodt de schurftmijt en haar eitjes. Het is belangrijk om de behandeling volgens de instructies van de arts te volgen.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 12, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Mar 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 4, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 1, 2023 by admin (886k points)
...