0 votes
by (886k points)

wat is de achternaam van de architect die de bijenkorf van den haag ontwierp ,De achternaam van de architect die de Bijenkorf van Den Haag ontwierp is Kramer. De volledige naam van de architect is Piet Lodewijk Kramer. Hij was een Nederlandse architect die vooral bekend is om zijn ontwerpen in de Amsterdamse School-stijl. De Bijenkorf van Den Haag is een van zijn meest bekende werken.

De Bijenkorf van Den Haag werd gebouwd in 1926 en is een Rijksmonument. Het gebouw is een voorbeeld van de Amsterdamse School-stijl, die wordt gekenmerkt door organische vormen, kleurrijke baksteen en veelvuldig gebruik van natuursteen. De gevel van het gebouw is versierd met beeldhouwwerken van verschillende kunstenaars, waaronder Hildo Krop, John Rädecker en H.A. van den Eijnde.

Piet Kramer ontwierp ook andere bekende gebouwen in de Amsterdamse School-stijl, zoals het Scheepvaarthuis in Amsterdam, het Centraal Station in Amsterdam en het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.

wat is de achternaam van de architect die de bijenkorf van den haag ontwierp ,De architect van de Bijenkorf in Den Haag is Piet Zanstra. Samen met de architecten Joop van Stigt en Jo van den Broek, vormde Piet Zanstra het architectenbureau Van den Broek en Bakema. De Bijenkorf in Den Haag, ook wel bekend als "De Resident", is een opvallend modernistisch gebouw en een icoon in de Nederlandse architectuur.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Oct 14, 2023 by admin (886k points)
...