0 votes
by (886k points)

architect bijenkorf den haag ,De architect van de Bijenkorf in Den Haag is Piet Kramer. Hij was een Nederlandse architect die bekend is geworden door zijn werk in de Amsterdamse School-stijl. De Bijenkorf in Den Haag is een van zijn belangrijkste werken in deze stijl.

Kramer ontwierp de Bijenkorf in Den Haag in 1923. Het gebouw werd in 1926 opgeleverd en is sindsdien een beschermd monument. Het gebouw is opgetrokken in rode baksteen en heeft een kenmerkende gevel met veel ornamenten. De gevel is versierd met sculpturen van onder andere Johan Polet, John Raedecker en Hildo Krop.

De Bijenkorf in Den Haag is een belangrijk voorbeeld van de Amsterdamse School-stijl. Het gebouw is een mooi voorbeeld van de manier waarop architecten uit deze stroming gebruik maakten van ornamenten en kleur om een expressieve en dynamisch gebouw te creƫren.

Biografie van Piet Kramer

Piet Kramer werd geboren in Amsterdam in 1881. Hij studeerde aan de Polytechnische School in Delft en aan de Academie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Na zijn studie begon hij als architect in Amsterdam.

Kramer was een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Amsterdamse School. Hij ontwierp veel gebouwen in deze stijl, waaronder de Bijenkorf in Den Haag, het Scheepvaarthuis in Amsterdam en het Wibauthuis in Amsterdam.

Kramer overleed in Amsterdam in 1962.

architect bijenkorf den haag ,De Bijenkorf in Den Haag, ook bekend als "De Bijenkorf Den Haag" of "Bijenkorf Den Haag," is een luxe warenhuis en een opvallend gebouw in het centrum van Den Haag, Nederland. Het gebouw heeft een opvallende architectonische stijl, en het werd ontworpen door de Nederlandse architect Piet Zanstra in de jaren 1924-1926.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Oct 15, 2023 by admin (886k points)
...