0 votes
by (886k points)

overhemdboord met knoopjes ,Een overhemdboord met knoopjes, ook wel button-down kraag genoemd, is een type boord waarbij de punten van de kraag met knopen aan de body van het overhemd zijn vastgemaakt. Hierdoor blijven de punten naar beneden wijzen en waaien ze niet omhoog.

Button-down kragen zijn oorspronkelijk ontworpen voor poloshirts, om te voorkomen dat de kraag omhoog zou waaien tijdens het spelen. In de jaren 1950 werden ze ook populair in casual overhemden.

Button-down kragen hebben een informele uitstraling en worden vaak gedragen zonder stropdas. Ze zijn geschikt voor een breed scala aan gelegenheden, van casual tot semi-formeel.

Er zijn verschillende soorten button-down kragen, waaronder:

  • Button-down Oxford: Dit is de meest voorkomende type button-down kraag. De punten van de kraag zijn recht en hebben een scherpe punt.
  • Button-down Spread: Dit is een variant op de button-down Oxford, waarbij de punten van de kraag iets wijder uitlopen.
  • Button-down Button-down: Dit is een type button-down kraag waarbij de punten van de kraag ook aan elkaar zijn vastgeknoopt. Deze kraag is zeer formeel en wordt vaak gedragen onder een smoking.

Bij het kiezen van een overhemdboord met knoopjes is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van je gezicht. Button-down kragen staan goed bij mannen met een ovaal of rond gezicht.

overhemdboord met knoopjes,Een overhemdboord met knoopjes, ook wel bekend als een button-down kraag, is een type kraagontwerp dat vaak wordt aangetroffen op overhemden, met name op formele en informele herenoverhemden. Deze kraag heeft kleine knoopjes aan de uiteinden van de kraagpunten, die kunnen worden vastgemaakt om de punten van de kraag aan het overhemd zelf te bevestigen. Dit geeft de kraag een nette en opgeruimde uitstraling, omdat de punten niet omhoog kunnen gaan staan.

Een overhemd met een button-down kraag kan zowel met een das als zonder das worden gedragen en is geschikt voor verschillende gelegenheden, variƫrend van zakelijk tot informeel, afhankelijk van het materiaal en de stijl van het overhemd. Het is een populair ontwerp dat een combinatie biedt van netheid en veelzijdigheid.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Oct 15, 2023 by admin (886k points)
...