0 votes
by (886k points)

friese stamboekkoeDe Friese stamboekkoe is een van de meest populaire koeienrassen ter wereld. Het is een dubbeldoelras, wat betekent dat het zowel voor melk- als vleesproductie wordt gebruikt. Friese stamboekkoeien zijn zwartbont met scherp begrensde zwarte platen. De poten zijn bijna altijd wit en aan de kop kunnen aftekeningen zoals kol, sneb of bles voorkomen. Aan de poten mogen geen zwarte vlekjes zitten. Van volwassen koeien is de kruishoogte van 130 - 140 cm en het gewicht is 500 – 550 kg.

Friesland is de thuisbasis van het Friese stamboekvee. Het ras is al eeuwenlang in Friesland aanwezig en is een belangrijk onderdeel van de Friese cultuur. Friese stamboekkoeien zijn sterke en robuuste dieren die goed bestand zijn tegen kou en nat weer. Ze zijn ook zeer productief, zowel in melk als in vlees.

Friesland is een van de grootste exporteurs van Friese stamboekkoeien ter wereld. Koeien worden geëxporteerd naar meer dan 50 landen over de hele wereld. Friese stamboekkoeien zijn populair vanwege hun goede eigenschappen, zoals hun kracht, robuustheid en productiviteit.

friese stamboekkoe ,Het Friese stamboek voor koeien verwijst naar de registratie en documentatie van vee, met name melkkoeien, die behoren tot het Fries Runderras (Holstein-Friesian cattle in het Engels). Dit ras staat bekend om zijn hoge melkproductie en wordt vaak aangetroffen in de melkveehouderij over de hele wereld.

Het Fries Runderras heeft een zwart-witte vachtkleur en is bekend om zijn melkproductie, hoewel ze ook worden gehouden voor vleesproductie. In Nederland worden deze koeien vaak geassocieerd met de provincie Friesland. Het Friese stamboek voor koeien houdt gegevens bij over de afstamming, gezondheid en productiviteit van individuele koeien van dit ras. Dit helpt bij het behouden en verbeteren van de kwaliteit van het ras en het fokken van dieren met gewenste eigenschappen.

Het Friese stamboek voor koeien is belangrijk voor de Nederlandse en internationale melkveehouderij, en het zorgt voor een zorgvuldige selectie en registratie van het ras om de melkproductie en kwaliteit van de veestapel te waarborgen.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Dec 23, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 23, 2023 by admin (886k points)
...