0 votes
by (886k points)

Hoe heet het verdrag dat gesoten werdt bij Hoekse en Kabeljauwse twisten ,De Hoekse en Kabeljauwse twisten waren een reeks van conflicten in de graafschappen Holland, Zeeland en Henegouwen in de 14e en 15e eeuw. Er zijn verschillende verdragen en vredesovereenkomsten gesloten gedurende deze periode in een poging om de conflicten te beëindigen of op te schorten.

Eén van de bekende verdragen uit deze periode is het "Verdrag van Delft" uit 1428. Na de dood van Jacoba van Beieren sloten de partijen het verdrag, waarbij de strijd tijdelijk gestaakt werd. Het verdrag resulteerde in een voorlopige vrede en herverdeling van macht, maar loste de onderliggende conflicten en rivaliteiten niet op.

Er zijn echter meerdere verdragen en overeenkomsten gesloten gedurende de periode van de Hoekse en Kabeljauwse twisten, dus het kan zijn dat je een ander specifiek verdrag in gedachten hebt. Als dit het geval is, aarzel dan niet om meer informatie te verstrekken zodat ik je beter van dienst kan zijn.

Hoe heet het verdrag dat gesoten werdt bij Hoekse en Kabeljauwse twisten ,Het conflict dat bekend staat als de Hoekse en Kabeljauwse twisten in de geschiedenis van Nederland omvatte een reeks conflicten en gevechten, en er waren verschillende overeenkomsten en verdragen gedurende deze periode. Een van de meest prominente verdragen die tijdens deze twisten werd gesloten, is het Verdrag van Delft uit 1428. Dit verdrag was bedoeld om de strijd tussen Jacoba van Beieren (gesteund door de Hoeken) en Filips de Goede (gesteund door de Kabeljauwen) te beëindigen. Jacoba deed afstand van haar aanspraken op de titels en macht in het graafschap Holland ten gunste van Filips, maar mocht haar titels behouden en werd benoemd tot gravin van Holland.

Dit was echter slechts een van de vele overeenkomsten en verdragen gedurende de twisten. Elk verdrag bracht vaak slechts tijdelijke vrede, en de conflicten duurden voort tot de late 15e eeuw.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...