0 votes
by (886k points)

theatervorm waarbij niet gesproken wordt ,De theatervorm waarbij niet gesproken wordt, heet pantomime. Pantomime is een vorm van visueel theater waarbij met gebaren, lichaamstaal, een mimiek en soms een karakteristiek kostuum situaties, een verhaal, een emotie, handelingen of een personage uitgebeeld worden. Er wordt niet gesproken, soms alleen achtergrondmuziek of geluidseffecten.

Pantomime is een oude theatervorm die al in de oudheid werd beoefend. In de 18e en 19e eeuw werd pantomime populair in Europa, met name in Frankrijk en Engeland. In de 20e eeuw werd pantomime ook populair in de Verenigde Staten.

Pantomime is een veelzijdige theatervorm die voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het kan worden gebruikt om een verhaal te vertellen, een emotie over te brengen of gewoon om te entertainen. Pantomime is een vorm van theater die toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en culturen.

Enkele bekende voorbeelden van pantomime zijn:

  • De poppenkast is een vorm van pantomime waarbij de poppen met hun lichaamstaal en gebaren een verhaal vertellen.
  • De mime is een vorm van pantomime waarbij de acteurs met hun lichaamstaal en gebaren een verhaal vertellen.
  • De balletdans is een vorm van pantomime waarbij de dansers met hun bewegingen een verhaal vertellen.

Pantomime is een dynamische en veelzijdige theatervorm die nog steeds populair is bij publiek van alle leeftijden.

theatervorm waarbij niet gesproken wordt ,Een theatervorm waarbij niet gesproken wordt en waarin de acteurs zich voornamelijk uitdrukken door middel van beweging en fysieke expressie wordt vaak "mime" genoemd. Mime is een kunstvorm waarin het verhaal wordt verteld zonder woorden, door gebruik te maken van gebaren, gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal.

Een andere vorm van theater waarin dialoog afwezig of minimaal kan zijn, is "fysiek theater" of "bewegingstheater". In dit type theater wordt de nadruk gelegd op de fysieke expressie van de acteurs, waarbij ze hun lichaam gebruiken om emoties, ideeën en verhalen over te brengen.

Ook "pantomime" kan worden beschouwd als een vorm van theater waarin niet wordt gesproken, hoewel dit in verschillende culturen anders kan worden geïnterpreteerd. In de Britse cultuur bijvoorbeeld verwijst "pantomime" naar een vorm van muziektheater, vaak bedoeld voor families en met name rond de kerstperiode, die wél dialoog bevat. Terwijl in veel andere contexten "pantomime" overeenkomt met wat vaak wordt bedoeld met "mime", namelijk het uitbeelden van een verhaal uitsluitend door middel van lichaamstaal en expressie, zonder woorden.

Deze vormen van theater vereisen van de artiesten bijzondere vaardigheden in lichaamsbeweging en non-verbale communicatie om verhalen en emoties zonder woorden te kunnen overbrengen aan het publiek.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

De oorsprong van pantomime

Pantomime, ook wel kortweg mime genoemd, is een theatervorm waarbij acteurs een situatie uitbeelden door het gebruik van hun handen, gezichtsuitdrukking en lichaamstaal. Bij mime wordt niet gesproken; het wordt daarom ook wel 'the art of silence' genoemd. 

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Oct 8, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Jan 6 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
asked Jan 14, 2023 by admin (886k points)
...