0 votes
by (886k points)

hoe worden de fans van normaal genoemd  ,De fans van Normaal worden høkers genoemd. Dit woord komt van het Achterhoekse dialect en betekent "boerenrockliefhebbers". Het is een samenstelling van de woorden "hök" (boerenrock) en "er" (mensen die iets leuk vinden).

De term "høker" werd voor het eerst gebruikt in de jaren 80, toen Normaal een grote populariteit genoot in Nederland. De band was een van de pioniers van de boerenrock, een muziekstijl die zich kenmerkt door eenvoudige, vrolijke liedjes over het leven op het platteland.

Tegenwoordig zijn er nog steeds veel høkers in Nederland. Zij komen op concerten van Normaal en andere boerenrockbands en zingen mee met de liedjes. De term "høker" is een teken van verbondenheid met de Achterhoekse cultuur en met de muziek van Normaal.

Een andere term die voor fans van Normaal wordt gebruikt is Normaal-aanhangers. Deze term is minder gebruikelijk, maar wordt wel af en toe gebruikt.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe de term "høker" wordt gebruikt:

  • "Ik ben een høker van Normaal."
  • "Er waren veel høkers op het concert van Normaal."
  • "De høkers van Normaal zijn een hechte groep."


hoe worden de fans van normaal genoemd  ,De fans van de Nederlandse band Normaal worden "anhangers" genoemd. Normaal is een invloedrijke rockband uit Nederland, opgericht in 1974, en ze staan bekend als de grondleggers van de boerenrock. Hun muziek en teksten zijn vaak in het Achterhoeks dialect en bevatten veelal thema's die betrekking hebben op het plattelandsleven, landbouw en feesten. De term "anhangers" is een variant van het Nederlandse woord "aanhang" (volgers), en wordt specifiek gebruikt om de fans van Normaal te beschrijven.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
...