0 votes
by (886k points)

hoe werden de fans van normaal genoemd  ,De fans van Normaal werden de Normaalmannen genoemd. Dit was een term die door de band zelf werd bedacht. De band vond het leuk om te spelen met de dubbele betekenis van het woord "normaal". Enerzijds verwees het naar de muziek van de band, die vaak werd omschreven als "normaal" of "boerenrock". Anderzijds verwees het naar de fans van de band, die vaak werden gezien als gewone mensen, die van de muziek van de band genoten.

De term "Normaalmannen" werd voor het eerst gebruikt in 1975, tijdens de eerste tournee van de band. De bandleden droegen toen T-shirts met de tekst "Normaalmannen". De term werd al snel populair bij de fans van de band.

De Normnalmannen waren een hechte groep mensen die elkaar vonden in de muziek van Normaal. Ze waren vaak trots op hun boerenafkomst en ze genoten van de eenvoudige levensstijl die Normaal in hun muziek belichaamde.

De term "Normaalmannen" wordt nog steeds gebruikt om fans van Normaal te beschrijven. Het is een term van genegenheid die de band en haar fans met elkaar verbindt.

Hier zijn enkele andere namen die fans van Normaal werden genoemd:

  • Normaalgangers
  • Normaalfans
  • Normaalvolk
  • Normaalliefhebbers

Maar de term "Normaalmannen" is toch wel de bekendste en meest gebruikte naam voor fans van Normaal.

hoe werden de fans van normaal genoemd  ,De fans van de Nederlandse rockband Normaal worden "anhangers" genoemd. De band, opgericht in 1974, staat bekend om hun rockmuziek met teksten in het Achterhoeks dialect en hun invloed op de boerenrockgenre. De term "anhangers" is een variant van het Nederlandse woord "aanhangers", maar dan geschreven in het dialect dat de band gebruikt in hun liedjes. Normaal heeft een grote en gepassioneerde fanbasis, en hun fans zijn bekend om hun enthousiasme en loyaliteit aan de band.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Algemeen. De band is afkomstig uit de Achterhoek. Hun fans noemen zichzelf 'anhangers' of 'høkers'. De tournees die zij organiseren heten 'veldtochten', bestaand uit concerten die vaak in (grote) feesttenten worden gegeven.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
...