0 votes
by (886k points)

van welke rockband is de jaren 80 hit rosanna  ,Welkom op onze raadselsite! Hier vind je een unieke verzameling van raadsels die je hersenen zullen uitdagen. Duik in de wereld van het onbekende en test je denkvermogen. Veel puzzelplezier!  van welke rockband is de jaren 80 hit rosanna

het antwoord:
 

Toto 


 

Bedankt voor je bezoek! We hopen dat je genoten hebt van de raadsels en dat je hersenen goed hebben gewerkt. Kom snel terug voor meer uitdagingen. Tot de volgende keer!

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
De jaren 80 hit "Rosanna" is van de Amerikaanse rockband Toto. Het is de openingstrack en de eerste single van hun 1982 album Toto IV. Het nummer won een Grammy Award voor Record of the Year in 1983.

Het nummer is geschreven door David Paich, die heeft gezegd dat het nummer is gebaseerd op talloze meisjes die hij had gekend. Als grap speelden de bandleden aanvankelijk mee met de veel voorkomende aanname dat het nummer was gebaseerd op Rosanna Arquette, die toen aan het daten was met Toto-toetsenist Steve Porcaro.

"Rosanna" is een poprocknummer met een Latin-achtige sfeer. Het nummer is voorzien van een kenmerkende synthesizerloop en een sfeervolle saxofoonsolo van David Paich. Het nummer werd een grote hit en bereikte de tweede plaats in de Billboard Hot 100.

"Rosanna" is een van de meest populaire en herkenbare nummers van Toto. Het nummer is een blijvende klassieker van de jaren 80.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
...