0 votes
by (886k points)

rockband rosanna  ,Er is geen rockband met de naam Rosanna. De naam Rosanna wordt gebruikt in de titel van een nummer van de Amerikaanse rockband Toto, uitgebracht in 1982. Het nummer is geschreven door David Paich en Steve Porcaro en is een van de bekendste nummers van de band. Het nummer is een liefdeslied over een vrouw genaamd Rosanna.

De band Toto werd opgericht in 1976 in Los Angeles, Californië. De band bestaat uit David Paich, Steve Porcaro, Steve Lukather, David Hungate en Joseph Williams. De band heeft een lange en succesvolle carrière gehad, met meer dan 40 miljoen verkochte albums wereldwijd.


rockband rosanna  ,De rockband die het bekende nummer "Rosanna" heeft uitgebracht, is Toto. Toto is een Amerikaanse rockband, gevormd in 1977 in Los Angeles. "Rosanna" is een van hun grootste hits en is uitgebracht in 1982 op hun album "Toto IV." Het nummer won in 1983 een Grammy Award en is geschreven door David Paich, de toetsenist en een van de oprichters van de band.

"Rosanna" is vaak geassocieerd met de actrice Rosanna Arquette, die toentertijd een relatie had met Toto's toetsenist Steve Porcaro, maar de bandleden hebben ontkend dat het nummer specifiek over haar gaat. De song combineert elementen van rock, pop, en jazz en is bekend om zijn kenmerkende shuffle beat en melodieuze hooks.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 18, 2023 by admin (886k points)
...