0 votes
by (886k points)

hoe heet de lakei die graag voor een heer van stand werkt  , De lakei die bekendstaat om zijn uitspraak "Ik ben lakei en wens te werken voor een heer van stand" is Swiebertje, een personage uit de Nederlandse televisieserie "Swiebertje." Swiebertje was een zwerver die vaak in aanraking kwam met de veldwachter en de burgemeester van het dorp waar hij verbleef, en hij had een goede relatie met Saartje, de huishoudster van de burgemeester. Joop Doderer vertolkte de rol van Swiebertje in deze populaire serie, die van 1955 tot 1975 werd uitgezonden.


hoe heet de lakei die graag voor een heer van stand werkt  , U refereert naar de zin "Ik ben een lakei, een lakei met een heel fijn gehoor. Ik wil altijd weten hoe het moet en niet een beetje maar heel precies. En voor wie werk ik graag? Voor een heer van stand, meneer!" Dit is een zin afkomstig uit het Nederlandse kinderprogramma "Bassie & Adriaan." De lakei die deze zin zegt heet "B100" of "Boeien honderd."

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
De vraag lijkt te verwijzen naar een figuurlijk karakter of een specifiek karakter uit literatuur, film of theater, waarbij de lakei graag dient voor een heer van stand. Zonder specifieke referentie is het echter moeilijk te bepalen over welk karakter dit gaat, aangezien er geen bekende uitdrukking of gezegde is in de Nederlandse taal die exact overeenkomt met deze beschrijving, en het kan verwijzen naar meerdere karakters uit verschillende werken.

Als u een specifiek boek, film, toneelstuk, of iets dergelijks in gedachten heeft waar dit karakter verschijnt, zou het helpen als u meer context of details geeft.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Sep 9, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...