0 votes
by (886k points)

welk meer grenst aan zwitserland oostenrijk en duitsland  ,Het meer dat grenst aan Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland is het Bodenmeer. Het is het derde grootste meer van Europa en ligt in het zuiden van Duitsland, vlakbij de Alpen. De kustlijn van het Bodenmeer loopt door de Duitse provincies Beieren en Baden-Württemberg, de Oostenrijkse provincie Vorarlberg en de twee Zwitserse kantons Thurgau en Sankt Gallen.

Het Bodenmeer heeft een oppervlakte van 536 km² en is ongeveer 74 km lang en 15 km breed. Het meer bestaat uit twee delen: de Obersee (473 km²) en de Untersee (63 km²). De Obersee is het grootste deel van het meer en ligt in het zuiden. De Untersee is het kleinere deel van het meer en ligt in het noorden.

Het Bodenmeer is een populaire toeristische bestemming. Er zijn veel steden en dorpen aan het meer gelegen, waaronder Konstanz, Friedrichshafen en Bregenz. Het meer is ook een populaire bestemming voor watersporters, zoals zwemmen, zeilen en windsurfen.

  welk meer grenst aan zwitserland oostenrijk en duitsland


het antwoord:
 

De Bodensee, ook wel het Bodenmeer of het meer van Konstanz genoemd, ligt in het zuiden van Duitsland en grenst aan Zwitserland en Oostenrijk. Staatkundig behoort de Bodensee zowel tot Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en wordt gezamenlijk door deze drie landen bestuurd.


 

Het meer dat aan Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland grenst, is het Bodenmeer, ook wel bekend als de Bodensee in het Duits. Het Bodenmeer is een van de grootste meren in Centraal-Europa en speelt een belangrijke rol voor de regio als waterreservoir en als toeristische bestemming. Het meer is verdeeld tussen de drie landen, met verschillende steden en gemeenten aan zijn oevers, waaronder Konstanz en Friedrichshafen in Duitsland, Bregenz in Oostenrijk, en Kreuzlingen in Zwitserland.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Het meer dat aan Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland grenst, is het Bodenmeer, ook wel bekend als de Bodensee in het Duits. Het Bodenmeer is het op twee na grootste zoetwatermeer in Centraal-Europa en speelt een belangrijke rol als internationale waterweg. Het meer is tevens een populaire toeristische bestemming met vele bezienswaardigheden, activiteiten en prachtige landschappen in de omliggende regio's van de drie landen.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 27, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
...