0 votes
by (886k points)

volgens een oude legende stamt dit chinese hondje af van een leeuw en een apin  ,Volgens een oude Chinese legende stamt het Pekingees hondenras af van de liefde tussen een leeuw en een aap. De legende vertelt dat uit deze ongebruikelijke combinatie de Pekingees is ontstaan, een klein hondje met de moed van een leeuw en de speelse, nieuwsgierige aard van een aap. Natuurlijk is dit een mythisch verhaal en niet gebaseerd op wetenschappelijke feiten.

Dit verhaal illustreert echter wel de speciale plaats die de Pekingees traditioneel in de Chinese cultuur inneemt. Het ras werd vaak geassocieerd met de Chinese keizerlijke familie en werd als een luxueus en waardevol bezit beschouwd. De Pekingees staat bekend om zijn moedige en enigszins onafhankelijke karakter, evenals om zijn opvallende uiterlijk met een weelderige vacht.

  volgens een oude legende stamt dit chinese hondje af van een leeuw en een apin


het antwoord:
 

Pekingees 


 

Volgens een oude Chinese legende stamt de Pekingees af van een leeuw en een aap. De legende vertelt dat een leeuw en een aap verliefd werden en een kind kregen. Dit kind was de Pekingees, een hondje met de kracht en moed van een leeuw en de slimheid en speelsheid van een aap.

De Pekingees is een kleine, ronde hond met een lange, pluizige vacht. De hond is bekend om zijn loyaliteit en liefdevolle aard. De Pekingees is een populaire hond in China en wordt vaak gezien als een symbool van geluk en voorspoed.

De legende van de Pekingees is een mooie uitdrukking van de Chinese liefde voor dieren. Het is ook een voorbeeld van de Chinese traditie om dieren te zien als symbolen van goden of godinnen.

Hier is een korte samenvatting van de legende:

  • Een leeuw en een aap worden verliefd.
  • Ze krijgen een kind, de Pekingees.
  • De Pekingees heeft de kracht en moed van een leeuw en de slimheid en speelsheid van een aap.
  • De Pekingees is een symbool van geluk en voorspoed.

De legende is waarschijnlijk ontstaan in de 17e eeuw, toen de Pekingees een populair huisdier was aan het hof van de keizer van China. De legende werd gebruikt om de status van de Pekingees te verhogen en hem te zien als een speciale hond.

De legende is nog steeds populair in China en wordt vaak verteld aan kinderen. Het is een verhaal over liefde, loyaliteit en de kracht van de natuur.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
4 answers
0 votes
1 answer
0 votes
3 answers
0 votes
1 answer
...