0 votes
by (886k points)

welke prins is de bedenker van de invictus games  , De Britse prins Harry is de bedenker van de Invictus Games. Geïnspireerd door zijn eigen militaire dienst en de Warrior Games in de Verenigde Staten, wilde prins Harry een internationaal sportevenement opzetten voor gewonde, zieke en gewond geraakte militairen en veteranen. De eerste Invictus Games werden gehouden in Londen in 2014 en het evenement heeft sindsdien verschillende edities gekend in diverse landen. Het doel van de Invictus Games is om via sport het herstel, de revalidatie en de re-integratie van de deelnemers te bevorderen.


welke prins is de bedenker van de invictus games  , De bedenker van de Invictus Games is de Britse prins Harry. Hij werd geïnspireerd door de Warrior Games in de Verenigde Staten, een multisportevenement voor militairen en veteranen met een fysieke of mentale beperking.

Prins Harry zag hoe sport kan helpen bij het herstel van deze mensen. Hij wilde een evenement creëren dat een platform zou bieden voor deze veteranen om te laten zien wat ze kunnen.

De eerste editie van de Invictus Games werd gehouden in 2014 in Londen, Engeland. Sindsdien zijn er Invictus Games gehouden in Orlando, Florida (2016), Toronto, Canada (2017), Sydney, Australië (2018), The Hague, Nederland (2022) en Düsseldorf, Duitsland (2023).

De Invictus Games zijn een groot succes geworden. Ze bieden een platform voor veteranen om te laten zien wat ze kunnen, en ze inspireren anderen om door te gaan na een moeilijke periode.

Hier zijn enkele citaten van prins Harry over de Invictus Games:

"Ik wilde een evenement creëren dat een platform zou bieden voor deze veteranen."

"Sport is een krachtig middel voor herstel en revalidatie."

"De Invictus Games zijn een kans voor veteranen om te laten zien dat ze niet zijn overwonnen."

Dus het antwoord op je vraag is: prins Harry.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
asked Jan 29, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Jan 28, 2023 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
asked Jan 29, 2023 by admin (886k points)
...