0 votes
by (886k points)

welke prins is de bedenker van de invictus games  ,De Invictus Games zijn een internationaal paralympisch sportevenement voor gewonde, gewond geraakte en zieke militairen en veteranen. Het evenement is bedacht door Prins Harry van het Verenigd Koninkrijk. Geïnspireerd door zijn bezoek aan de Warrior Games in de Verenigde Staten in 2013, wilde Prins Harry een soortgelijk internationaal evenement creëren. De eerste Invictus Games vonden plaats in Londen in 2014. De naam "Invictus" is Latijn voor "onoverwonnen" of "ongeslagen" en is gekozen om de onverwoestbare geest van de deelnemers weer te geven.

  welke prins is de bedenker van de invictus games


het antwoord:
 

Het evenement is een initiatief van prins Harry van het Verenigd Koninkrijk, hertog van Sussex en zesde in lijn voor de Britse troonopvolging.


 

De bedenker van de Invictus Games is de Britse prins Harry. Hij werd geïnspireerd door de Warrior Games in de Verenigde Staten, een multisportevenement voor militairen en veteranen met een fysieke of mentale beperking.

Prins Harry zag hoe sport kan helpen bij het herstel van deze mensen. Hij wilde een evenement creëren dat een platform zou bieden voor deze veteranen om te laten zien wat ze kunnen.

De eerste editie van de Invictus Games werd gehouden in 2014 in Londen, Engeland. Sindsdien zijn er Invictus Games gehouden in Orlando, Florida (2016), Toronto, Canada (2017), Sydney, Australië (2018), The Hague, Nederland (2022) en Düsseldorf, Duitsland (2023).

De Invictus Games zijn een groot succes geworden. Ze bieden een platform voor veteranen om te laten zien wat ze kunnen, en ze inspireren anderen om door te gaan na een moeilijke periode.

Hier zijn enkele citaten van prins Harry over de Invictus Games:

  • "Ik wilde een evenement creëren dat een platform zou bieden voor deze veteranen om te laten zien wat ze kunnen."
  • "Sport is een krachtig middel voor herstel en revalidatie."
  • "De Invictus Games zijn een kans voor veteranen om te laten zien dat ze niet zijn overwonnen."

 

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Sep 17, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
asked Jan 29, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Jan 28, 2023 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
asked Jan 29, 2023 by admin (886k points)
...