0 votes
by (886k points)

met welk puntig gereedschap drijft men spijkers in hout  ,Om spijkers in hout te drijven, gebruikt men een hamer. Hoewel de meeste houtbewerkingshamers niet echt "puntig" zijn, hebben ze een vlak oppervlak aan het ene uiteinde om spijkers in het hout te slaan en een klauw aan het andere uiteinde om spijkers uit te trekken. Het vlakke, harde deel van de hamer wordt gebruikt om de spijker in het hout te slaan, terwijl de klauw wordt gebruikt om spijkers eruit te halen. Er zijn verschillende soorten hamers, maar voor algemeen gebruik in huis is een klauwhamer meestal voldoende.

  met welk puntig gereedschap drijft men spijkers in hout


het antwoord:
 

5 letters

PRIEM

9 letters

OESTERMES


 

Met een hamer drijft men spijkers in hout. Een hamer heeft een lange steel en een metalen kop met een punt. De punt van de hamer wordt gebruikt om de kop van de spijker in het hout te slaan.

Er zijn verschillende soorten hamers, elk met zijn eigen doel. De meest voorkomende soort hamer voor het slaan van spijkers is de timmermanshamer. Een timmermanshamer heeft een platte kop voor het slaan van spijkers en een gebogen kop voor het timmeren.

Een andere soort hamer die voor het slaan van spijkers wordt gebruikt is de slaghamer. Een slaghamer heeft een grote, zware kop die veel kracht kan uitoefenen. Slaghamers worden vaak gebruikt voor het slaan van grote spijkers of het breken van hout.

Om een spijker in hout te slaan, plaatst u de kop van de spijker op de plek waar u hem wilt hebben. Houd de hamer in uw hand en sla op de kop van de spijker met een stevige, gelijkmatige beweging. Sla niet te hard, anders kan de spijker krom slaan of het hout beschadigen.

Als de spijker goed is vastgeslagen, kunt u de kop van de spijker afslaan met een drevel. Een drevel is een klein, metalen staafje met een punt. De punt van de drevel wordt gebruikt om de kop van de spijker onder het oppervlak van het hout te drijven.

Hier zijn enkele tips voor het slaan van spijkers:

  • Gebruik altijd de juiste soort hamer voor het werk dat u doet.
  • Houd de hamer stevig in uw hand en sla met een gelijkmatige beweging.
  • Sla niet te hard, anders kan de spijker krom slaan of het hout beschadigen.
  • Als de spijker goed is vastgeslagen, kunt u de kop van de spijker afslaan met een drevel.

 

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

...