0 votes
by (886k points)

tot welke temperatuur mag je werken  ,WDe maximale temperatuur op de werkvloer is afhankelijk van het soort werk. Voor zittend kantoorwerk geldt een maximum temperatuur van 30°C. Voor licht fysiek kantoorwerk geldt een maximale temperatuur van 28°C. De maximum temperatuur bij inspannend werk is 26 graden Celsius. Hierbij moet een voelbare luchtstroom aanwezig zijn.

Bij temperaturen boven deze maxima moet de werkgever maatregelen nemen om de werknemers te beschermen tegen hittestress. Deze maatregelen kunnen bestaan uit het bieden van mogelijkheden om te afkoelen, zoals airconditioning of ventilatoren, het aanbieden van voldoende water en het toestaan van kortere werktijden.

De Arbeidsinspectie controleert of werkgevers zich aan de regels voor temperatuur op de werkvloer houden.

  tot welke temperatuur mag je werken


het antwoord:
 

In de zomer is de ideale temperatuur tussen de 23 en 26˚C. Voor intensief lichamelijk inspannend werk geldt een maximum van 26˚C. Mits er een duidelijk voelbare luchtstroom is. Zonder voelbare luchtstroom mag het niet warmer zijn dan 25˚C.


 

De toegestane werkomstandigheden, inclusief de temperatuur waarbij men mag werken, variëren afhankelijk van het land en de specifieke regelgeving die daar van toepassing is. In veel landen zijn er arbeidsnormen en -voorschriften die bepalen wat acceptabele werkomstandigheden zijn, inclusief temperatuurnormen.

In de Europese Unie bijvoorbeeld, is er geen vaste maximumtemperatuur vastgesteld waarbij werken toegestaan is. Echter, werkgevers hebben de plicht om te zorgen voor het welzijn van hun werknemers, wat betekent dat ze moeten zorgen voor redelijke werkomstandigheden. Dit kan betekenen dat er bij extreem warm weer voorzieningen getroffen moeten worden, zoals het verstrekken van koele dranken, het nemen van extra pauzes of het verschaffen van ventilatie.

Voor bepaalde specifieke beroepen of industrieën kunnen er aanvullende normen zijn, vooral als werknemers worden blootgesteld aan extreme temperaturen, zoals in gieterijen of koelhuizen.

Als u wilt weten wat de specifieke temperatuurnormen zijn voor een bepaald land of beroep, kunt u dat het beste navragen bij de relevante arbeidsinstantie of vakbond in dat land.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 6, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 4, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 10, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 26, 2022 by admin (886k points)
...