0 votes
by (886k points)

het franse origineel van deze middelnederlandse ridderroman stamt uit de periode 1050 tot 1150  ,Welkom op onze website om puzzels en vragen op te lossen! Wij zijn er om u te helpen de antwoorden te vinden die u zoekt.  het franse origineel van deze middelnederlandse ridderroman stamt uit de periode 1050 tot 1150


het antwoord:
 

Roelantslied 


 

Bedankt voor uw bezoek aan onze website. We hopen u weer te zien en kijken uit naar uw hulp in de toekomst.

Succes!

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
De Middelnederlandse ridderroman waaraan u waarschijnlijk refereert, is "Karel ende Elegast," een episch gedicht dat deel uitmaakt van de Karel de Grote-sage. Echter, het Franse origineel van dit specifieke verhaal is niet duidelijk vastgesteld. Er zijn veel ridderromans en chansons de geste uit de periode die u noemt (1050-1150) die zich richten op de figuur van Karel de Grote en zijn paladijnen, zoals "La Chanson de Roland" ("Het Roelantslied" in het Middelnederlands).

"La Chanson de Roland" is een van de oudste en meest bekende chansons de geste en dateert uit het einde van de 11e eeuw. Het is mogelijk dat u hieraan refereert, aangezien het een van de meest iconische werken uit die periode is, maar "Karel ende Elegast" is een uniek Middelnederlands verhaal waarvan het directe Franse equivalent niet bekend is.
0 votes
by (886k points)

De hoofse tijd (1150-1250)

In de late periode van het Oudfrans deed de ridderroman zijn intrede; hierin werd in plaats van het verleden de voor die tijd moderne ridderwereld beschreven (in geïdealiseerde vorm). De Roman de la Rose is hier een voorbeeld van.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 3, 2023 by admin (886k points)
...