0 votes
by (886k points)

het franse origineel middelnederlandse ridderroman  ,Welkom op onze website om puzzels en vragen op te lossen! Wij zijn er om u te helpen de antwoorden te vinden die u zoekt.  het franse origineel middelnederlandse ridderroman


het antwoord:
 

Roelantslied 


 

Bedankt voor uw bezoek aan onze website. We hopen u weer te zien en kijken uit naar uw hulp in de toekomst.

Succes!

2 Answers

0 votes
by (886k points)
Als u verwijst naar de Middelnederlandse ridderromans die zijn gebaseerd op Franse originelen, dan zou een bekend voorbeeld de "Roman van Walewein" zijn, die is geïnspireerd door de Arthurromans uit het Oudfrans. Een ander beroemd voorbeeld is de "Roman van Lancelot," ook gebaseerd op Franse Arthurverhalen.

Ook de "Karelromans" zoals "Karel ende Elegast" zijn vaak gebaseerd op Oudfranse (en soms ook Oudhoogduitse) originelen die de avonturen van Karel de Grote en zijn paladijnen beschrijven.

Deze Middelnederlandse ridderromans waren vaak vertalingen, bewerkingen, of uitbreidingen van Franse verhalen en maakten deel uit van de bredere Europese traditie van ridderliteratuur.
0 votes
by (886k points)

Een origineel verhaal met twee auteurs

De Roman van Walewein is een ridderroman van 11 198 verzen. Het gaat om een origineel Middelnederlands werk, iets wat niet veel voorkwam, aangezien veel Middelnederlandse verhalen een vertaling van een Franse bron waren.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...