0 votes
by (886k points)

welke computertaal is genoemd naar een franse filosoof en wiskundige 6 letters  ,De computertaal die is vernoemd naar een Franse filosoof en wiskundige en die bestaat uit zes letters is "Pascal". Deze taal is vernoemd naar Blaise Pascal, een 17e-eeuwse Franse wiskundige, natuurkundige en filosoof.

  welke computertaal is genoemd naar een franse filosoof en wiskundige 6 letters


het antwoord:
 

Pascal
Prolog


 

De computertaal die is vernoemd naar een Franse filosoof en wiskundige met 6 letters is Lisp. Lisp is een functionele programmeertaal die in 1958 werd uitgevonden door John McCarthy. De naam Lisp is een acroniem voor LISt Processor.

Lisp is een van de oudste en meest invloedrijke programmeertalen ter wereld. Het wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder kunstmatige intelligentie, wetenschappelijk rekenen en educatieve software.

De Franse filosoof en wiskundige die Lisp zijn naam gaf, is Alonzo Church. Church was een pionier op het gebied van de wiskundige logica en de theoretische informatica. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van de computerwetenschap.

Hier zijn enkele andere computertalen die zijn vernoemd naar Franse filosofen en wiskundigen:

Coq, een functionele programmeertaal die is vernoemd naar Jacques Herbrand, een Franse wiskundige die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de wiskundige logica.

Curry, een functionele programmeertaal die is vernoemd naar Haskell Curry, een Amerikaanse wiskundige die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de theoretische informatica.

LaMDA, een natuurlijke taalverwerkingsmodel dat is vernoemd naar LaMDA, een acroniem voor Language Model for Dialogue Applications.

Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt.

Please log in or register to answer this question.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 10, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...