0 votes
by (886k points)

welke computertaal is genoemd naar een franse filosoof en wiskundige  ,De computertaal die is genoemd naar een Franse filosoof en wiskundige is "Pascal". Deze programmeertaal is vernoemd naar Blaise Pascal, een 17e-eeuwse Franse filosoof, wiskundige, en natuurkundige.

  welke computertaal is genoemd naar een franse filosoof en wiskundige


het antwoord:
 

Pascal


 

De computertaal die genoemd is naar een Franse filosoof en wiskundige, is Pascal. Het is een programmeertaal die in 1970 werd ontworpen door Niklaus Wirth. Pascal is een statische programmeertaal, wat betekent dat de typen van variabelen en waarden moeten worden gedefinieerd voordat code wordt uitgevoerd. Dit maakt het gemakkelijker om fouten in code te vinden en te debuggen. Pascal is ook een procedurele taal, wat betekent dat code wordt gedefinieerd in procedures of functies. Dit maakt het gemakkelijker om code te hergebruiken en te onderhouden. Pascal wordt nog steeds gebruikt in onderwijsinstellingen, maar het is minder populair in de industrie dan andere programmeertalen, zoals C++ en Java.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
De programmeertaal Pascal is vernoemd naar de Franse filosoof en wiskundige Blaise Pascal. Deze computertaal werd ontwikkeld door de Zwitserse informaticus Niklaus Wirth in de late jaren '60 en vroege jaren '70. Hoewel Pascal oorspronkelijk werd ontwikkeld als een didactische taal om programmeurs goede praktijken bij te brengen, heeft het ook zijn weg gevonden naar commerciƫle toepassingen. De taal is ontworpen om gestructureerd programmeren te bevorderen en heeft veel bijgedragen aan de ontwikkeling van latere talen.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Sep 2, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 10, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Oct 21, 2023 by admin (886k points)
...