0 votes
by (886k points)

hoeveel postzegels op brief Algemene informatie vraag en antwoord, vandaag presenteren we een ander onderwerp dat veel algemene informatie bevat, dat uw morele en mentale toestand weergeeft na het lezen van deze culturele informatie. Dit artikel zal bewonderd worden door iedereen die van lezen houdt, vooral vragen, puzzels en culturele Schrijf een reeks vragen en stel ze aan uw kinderen terwijl u 's avonds aan de eettafel zit, dit is een manier om de verveling en routine te doorbreken, de aandacht van uw kinderen op u te vestigen en een geweldige geest van competitie te creëren tussen en een prijs toewijzen aan de persoon die punten kan scoren bij het beantwoorden van de vragen, deze methode is erg geweldig, zodat kinderen enthousiast zijn om te lezen En zoeken naar algemene informatie op internet in plaats van veel te spelen op elektronische apparaten, zonder resultaat , laten we u nu bladeren door ons interessante onderwerp over "hoeveel postzegels op brief".

De waarde van postzegels wordt tegenwoordig weergegeven met een cijfer of code. Je plakt binnen Nederland een postzegel met het cijfer 1 op brieven tot en met 20 gram. Het cijfer 2 gebruik je voor brieven vanaf 20 tot en met 50 gram. Voor zwaardere post (350 gr - 2 kg) en/of enveloppen groter dan C4 formaat (32,4 x 22,9 cm) gebruik je de XL-zegel. Je kunt deze zegels altijd blijven gebruiken, ook als het tarief omhoog gaat.

1 Answer

0 votes
by (886k points)

Minimumformaat: 14 x 9 cm
Maximumformaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm
Maximale gewicht: 2 kg.

Wil je iets versturen dat groter is dan deze formaten? Kijk dan bij pakket versturen. 

Wil je post versturen in een envelop die groter is dan C4* formaat? Kijk dan bij de XL-zegel.


*Een C4-envelop is gelijk aan 32,4 x 22,9 cm en geschikt voor het versturen van A4'tjes.

Postzegels bij verzending naar postbus

Als je een brief stuurt naar een postbusadres, dan is het aantal postzegels dat je moet plakken afhankelijk van het gewicht van de brief. Dit is dezelfde regel als bij het versturen van post naar een gewoon adres in Nederland of het buitenland.

Zijn mijn oude postzegels nog geldig?

  • Postzegels met een bedrag in euro’s erop zijn alleen nog geldig als je bijplakt tot het huidige tarief. 
  • Postzegels met een bedrag in guldens zijn sinds november 2013 niet meer geldig. Je kunt deze niet meer gebruiken om je post te frankeren.
  • Vanaf 2010 zijn Decemberzegels voorzien van het woord 'December' en niet meer van een waarde-aanduiding in euro's. Deze blijven ook na tariefswijziging geldig. Je hoeft dus in de kerstperiode niet bij te plakken.
  • Decemberzegels met een bedrag in euro’s zijn alleen nog geldig als je bijplakt tot het huidige tarief.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 19, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 24, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
...