0 votes
by (882k points)
De WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) van een woning wordt bepaald door de gemeente waarin de woning is gelegen. De WOZ-waarde is de waarde die de woning zou hebben bij verkoop op 1 januari van het voorgaande jaar. De WOZ-waarde wordt onder andere gebruikt voor de berekening van lokale belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting (OZB).

De gemeente bepaalt de WOZ-waarde door te kijken naar verschillende factoren, zoals de ligging van de woning, het bouwjaar, de grootte en de staat van onderhoud. De gemeente maakt hiervoor gebruik van verkoopcijfers van vergelijkbare woningen in de omgeving. Ook kan de gemeente taxateurs inschakelen om de woning te taxeren.

Het is mogelijk om bezwaar te maken tegen de vastgestelde WOZ-waarde als je denkt dat deze te hoog is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de gemeente geen rekening heeft gehouden met verouderde of slechte staat van onderhoud van de woning. Hiervoor kun je binnen zes weken na ontvangst van de WOZ-beschikking bezwaar maken bij de gemeente.

1 Answer

0 votes
by (882k points)
 
Best answer
Gemeenten bepalen de waarde van onroerende zaken (WOZ-waarde) door een taxatie. Hierbij gaat de gemeente uit van het bedrag dat de onroerende zaak zou moeten opbrengen op 1 januari van het vorige jaar. Dit is de waardepeildatum.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Feb 25, 2023 by admin (882k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Nov 12, 2022 by admin (882k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
asked Apr 6 by admin (882k points)
...