0 votes
by (886k points)

Het proces voor het maken van een screenshot op een laptop kan enigszins verschillen, afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt. Hieronder staan de stappen voor het maken van een screenshot op Windows en MacOS laptops:

Op Windows:

  1. Zoek de "Print Screen" of "PrtScn" toets op uw toetsenbord. Deze toets kan zich op verschillende plaatsen bevinden, afhankelijk van uw toetsenbordmodel.
  2. Druk op de "Print Screen" toets om een screenshot te maken van het hele scherm.
  3. Als u alleen een screenshot van het actieve venster wilt maken, drukt u op de toets "Alt" + "Print Screen".
  4. Open vervolgens een programma zoals Paint, Word, of een afbeeldingsbewerkingsprogramma, en druk op "Ctrl" + "V" om de screenshot in het programma te plakken. U kunt de afbeelding nu bewerken, opslaan of delen zoals u dat wilt.

Op MacOS:

  1. Druk op de "Command" + "Shift" + "3" toetsen om een screenshot te maken van het hele scherm.
  2. Als u alleen een screenshot van een specifiek gebied wilt maken, drukt u op "Command" + "Shift" + "4" en sleept u de cursor over het gewenste gebied.
  3. De screenshot wordt automatisch opgeslagen op uw bureaublad als een afbeeldingsbestand (.png).
  4. U kunt de afbeelding nu openen, bewerken, opslaan of delen zoals u dat wilt.

Ik hoop dat dit helpt!

2 Answers

0 votes
by (886k points)
Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.
0 votes
by (886k points)

Klopt, er zijn meerdere manieren om een screenshot of schermafdruk te maken op een Windows-apparaat, en ze kunnen variƫren afhankelijk van de specifieke hardware en het model van de laptop of computer. Hier zijn een paar algemene methoden:

  • Windows-logotoets + PrtScn: Deze combinatie zal meestal het hele scherm vastleggen en de afbeelding direct opslaan in de map "Screenshots", die je kunt vinden in je "Afbeeldingen" bibliotheek.

  • Fn + Windows-logotoets + Spatiebalk: Sommige laptops hebben een "Fn" (functie) toets die gebruikt moet worden om toegang te krijgen tot bepaalde functies op het toetsenbord. Voor sommige laptops kan deze combinatie worden gebruikt om een screenshot te maken.

  • Windows-logotoets + Shift + S: Hiermee open je het knip-en-plakgereedschap van Windows, waarmee je een gedeelte van het scherm kunt selecteren en dit in het klembord kopieert. Vervolgens kun je de afbeelding plakken waar je wilt.

Het is altijd handig om de gebruikershandleiding of supportpagina van de fabrikant van je specifieke apparaat te raadplegen voor informatie over functies en toetsencombinaties, omdat er variaties kunnen zijn afhankelijk van het merk en model.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Oct 6, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 26, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 20, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 6, 2023 by admin (886k points)
...