0 votes
by (886k points)

De discipel die Paulus van zijn blindheid genas

Discipel die Paulus van zijn blindheid genas is een bijbelse figuur die in het boek Handelingen van de Apostelen wordt genoemd. Hij is anoniem in de tekst, maar traditie noemt hem Bartimeüs. Bartimeüs was een blinde man die in de stad Jericho woonde. Jericho was een belangrijke handelsroute tussen Jeruzalem en Damascus en een stad met veel bedevaartgangers. Bartimeüs hoorde dat Jezus in de stad was en vroeg om zijn aandacht. Jezus deed wat Bartimeüs vroeg en genas hem van zijn blindheid. Dit wondermaakte de mensen die het zagen en ze vroegen Jezus wie Hij was. Jezus antwoordde dat Hij deMessias was, de beloofde Verlosser.

Paulus was een goede discipel van Jezus.

Paulus was een goede discipel van Jezus en leerde veel van Hem. Hij had een sterke geloof en volgde Jezus met heel zijn hart. Hij deed alles wat Jezus hem vroeg en nam zijn woorden altijd heel serieus. J

Hij werd echter blind toen hij naar Damascus ging.

Paulus was een discipel die door zijn geloof in Jezus genezen werd van zijn blindheid. Hij ging naar Damascus om anderen te vertellen over Jezus. Toen hij daar aankwam, werd hij echter blind. Hij kon niet meer zien wat er om hem heen gebeurde. Dit was erg vervelend voor hem, want hij wilde graag anderen over Jezus vertellen. Gelukkig kwam er een man naar hem toe die hem vertelde dat hij naar Ananias ging. Ananias zou hem helpen om weer te kunnen zien.

Een engel kwam naar hem toe en zei dat hij zijn ogen moest openen.

Nadat Saulus zijn ogen had geopend, zag hij een stralende engel voor zich staan. De engel zei tegen hem: "Saulus, Saulus, waarom vervolg je mij? Ik ben toch Jezus, degene die je probeerde te vervolgen?" Saulus antwoordde: "Heer, wat wil je dat ik doe?" De Heer zei tegen hem: "Trek naar de stad en je zult er aan iedereen vertellen wat ik je vandaag heb geopenbaard." Saulus ging naar de stad en vertelde iedereen wat de Heer hem had geopenbaard. Hij vertelde hen dat Jezus de Messiah was en dat iedereen die in Hem geloofde, zou worden vergeven. Saulus werd een discipel van de Heer en is bekend geworden als Paulus.

Toen hij dat deed, kon hij weer zien.

Toen hij dat deed, kon hij weer zien. Dit was een van de discipelen van Paulus die ervoor zorgde dat Paulus van zijn blindheid werd genezen. De discipel die dit deed, was niet alleen in staat om Paulus te helpen, maar hij kon ook zelf weer zien. Dit was een zeer krachtige bezwering die de discipel uitsprak en het resulteerde in het feit dat Paulus weer kon zien.

Dit verhaal toont ons dat we moeten luisteren naar de stem van God.

Het verhaal van de discipel die Paulus van zijn blindheid genas toont ons dat we altijd moeten luisteren naar de stem van God. In het verhaal gaat het er niet alleen om dat de discipel luistert naar de stem van God, maar ook om dat hij volhardt in zijn geloof. Dit is iets wat we allemaal kunnen toepassen in ons eigen leven. Als we luisteren naar de stem van God en volharden in ons geloof, dan zullen we altijd bij Hem zijn.

De discipel die Paulus van zijn blindheid genas is een goed voorbeeld van hoe iemand anders ons kan helpen om onze doelen te bereiken. In dit geval helpt de discipel Paulus om zijn doel, namelijk om weer te kunnen zien, te bereiken. Dit toont aan dat wanneer we iemand anders nodig hebben om ons te helpen, we niet te schamen hoeven te zijn.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De discipel die Paulus van zijn blindheid genas

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
asked Jan 7, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
...