0 votes
by (886k points)

"Goliath verslagen door een herdersjongen!"

In 2019 is een nieuwe, Nederlandse versie van het beroemde verhaal van David en Goliath uitgekomen. Het boek is getiteld "Goliath verslagen door een herdersjongen!" en is geschreven door Wouter van den Berg. Het verhaal vertelt het bekende bijbelse verhaal van David en Goliath, maar dan vanuit het perspectief van de herdersjongen David. Het boek laat zien hoe David, ondanks zijn kleine stature, toch in staat is om de grootste en machtigste vechter van zijn tijd, Goliath, te verslaan. Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die houdt van een spannend verhaal met een boodschap.

1. De Bijbelse vertelling van David en Goliath

De Bijbelse vertelling van David en Goliath is een verhaal van een underdog die bovenaan komt. Het verhaal gaat over David, die als klein herdersjongen werd geselecteerd om tegen Goliath, de koning van de Filistijnen, te vechten. Goliath was een gigantisch man met een zwaard en een schild, die dacht dat hij onoverwinnelijk was. David had geen wapens, maar had wel een slinger en stenen. Hij sloeg Goliath met een steen in zijn hoofd en doodde hem met zijn eigen zwaard. De Filistijnen vluchtten weg en David werd een held. Dit verhaal laat zien dat je niet moet oordelen over iemand op basis van hun uiterlijk, want je weet nooit wie ze echt zijn.

2. Hoe David de reus Goliath versloeg

David, die slechts een klein herdersjongen was, versloeg de veel grotere en sterkere Goliath met een sling. David had gebruikt wat hij had tot zijn beschikking en had gebruik gemaakt van zijn kennis over werpen met een sling. Nadat David een steen had gevonden die precies goed was voor zijn sling, had hij zich voorbereid op zijn aanval. Toen Goliath dichterbij kwam, begon David rustig te slingeren. Hij had zoveel oefening met slingers dat hij zeker wist dat hij zou treffen. En dat deed hij ook. De steen trof Goliath recht in zijn voorhoofd en hij viel neer, dood.

3. Waarom David Goliath kon verslaan

Als een klein jongetje van nog geen tien jaar had David geen enkele kans tegen de reus Goliath. Toch slaagde hij erin deze reus te verslaan. Waarom? David was een herdersjongen en had dus veel ervaring met het werpen van speren. Hij was hierdoor snel en precisie. Ook had hij een goede strategie. In plaats van meteen naar voren te rennen en te proberen Goliath neer te slaan, wachtte hij rustig af. Toen Goliath dichterbij kwam, gooide David zijn speer met kracht en precisie, waardoor hij de reus in zijn voorhoofd raakte. David had dus een aantal voordelen ten opzichte van Goliath: hij was ervaren, snel, precisie en had een goede strategie. Dit maakte het mogelijk voor hem om deze reus te verslaan.

4. De betekenis van deze Bijbelse vertelling

De betekenis van deze Bijbelse vertelling is dat, ondanks onze beperkingen en tekortkomingen, we altijd moeten vertrouwen op God. Hij kan ons helpen om onze angsten te overwinnen en onze vijanden te verslaan.

5. David, een voorbeeld voor ons allemaal

Een belangrijk onderdeel van het verhaal van David en Goliath is het idee dat iemand kan overwinnen, ondanks alle odds. Dit komt tot uiting in Davids strijd tegen Goliath. Op het eerste gezicht, lijkt David een onwaarschijnlijke kandidaat om Goliath te verslaan. Hij is klein van stuk, niet getraind in het gevecht en heeft geen wapens. Goliath, aan de andere kant, is een reusachtige soldaat met jarenlange ervaring in het vechten. Hij heeft een zwaard, een speer en een schild, en lijkt onoverwinnelijk. Toch is het David die uiteindelijk wint. David geloofde in zichzelf en zijn capaciteiten, en dat gaf hem de moed om tegen Goliath op te trekken. Hij wist dat, ondanks zijn beperkte middelen, hij Goliath kon verslaan. Dit soort moed en zelfvertrouwen is iets waar wij allemaal naar kunnen streven. Soms lijken de problemen die we tegenkomen onoverkomelijk, maar als we in onszelf geloven, kunnen we alles aan. David is hiervan het perfecte voorbeeld.

Om een ​​simpele steen in Goliath's hoofd te slaan, had David maar één ding nodig: geloof. Goliath was een toren van een man die zijn wapens had gebruikt om duizenden anderen te vermorzelen, maar dat was niet genoeg om David tegen te houden. David's vertrouwen in zijn eigen kunnen en zijn geloof in God gaven hem de kracht die hij nodig had om te slagen.

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

"Goliath verslagen door een herdersjongen!"

0 votes
by (886k points)

door welke herdersjongen werd de filistijnse reus goliath verslagen

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
2 answers
asked Jan 8, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 7, 2023 by admin (886k points)
...