0 votes
by (886k points)

De kerktoren van Pisa zijn schever dan die van Groningen!

De kerktoren van Pisa zijn een bekend Italiaans monument. De torens zijn scheef omdat ze niet goed zijn geplaatst. Het duurde veel tijd om de torens te bouwen en ze zijn nog steeds niet helemaal recht. Het is een symbool van Italiƫ en een bekend monument.

De Walfriduskerk in Bedum valt meteen op als je er langs komt. De kerk is vooral bekend van haar scheve toren, dit is namelijk de op een na scheefste toren van Nederland.

1. De kerktoren van Pisa zijn schever dan die van Groningen.

De kerktoren van Pisa zijn inderdaad schever dan die van Groningen. De toren van Pisa is ongeveer 15 meter schever van de verticale as dan die van Groningen. Dit is omdat de toren van Pisa is gebouwd op zand, terwijl de toren van Groningen is gebouwd op klei.

2. De kerktoren van Pisa zijn niet goed onderhouden.

De kerktoren van Pisa zijn niet goed onderhouden. De toren is al scheef sinds hij werd gebouwd in de 12e eeuw. In de 20e eeuw is de toren nog verder doorgezakt. Dit komt doordat de toren wordt aangetast door de zoute zeewind. Ook is de toren te lichtgewicht. Dit komt doordat er te weinig steen is gebruikt in de constructie.

3. De kerktoren van Pisa zijn te hoog.

De kerktoren van Pisa zijn ongeveer 56 meter hoog. Groningen heeft kerktorens die tussen de 35 en 58 meter hoog zijn. Dus de kerktoren van Pisa is wel degelijk schever dan die van Groningen!

4. De kerktoren van Pisa zijn niet mooi.

De kerktoren van Pisa zijn niet mooi. Pisa is een stad in Italiƫ en de kerktoren zijn scheef. Er zijn veel toeristen die foto's maken van de kerktoren, maar ze zijn niet echt mooi. Sommige mensen vinden ze uniek en interessant, maar anderen vinden ze lelijk.

5. De kerktoren van Pisa zijn gevaarlijk.

De kerktoren van Pisa zijn gevaarlijk omdat ze kunnen omvallen. Als je in de buurt van de kerktoren bent, moet je voorzichtig zijn en niet onder de toren gaan staan. Als de toren omvalt, kan het gevaarlijk zijn voor mensen in de buurt.

De kerktoren van Pisa zijn inderdaad schever dan die van Groningen. Dit is mogelijk te zien door de hoek van de toren en de stand van de toren ten opzichte van het midden van de kerk. De kerktoren van Pisa staan ook verder van de kerkgebouwen af dan die van Groningen. Dit is een belangrijk verschil, want het betekent dat de torens van Pisa meer weerstand hebben tegen de wind.

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Bedum .........

0 votes
by (886k points)

De Walfriduskerk in Bedum valt meteen op als je er langs komt. De kerk is vooral bekend van haar scheve toren, dit is namelijk de op een na scheefste toren van Nederland.

0 votes
by (886k points)

de kerktoren in deze groningse plaats is schever dan die van pisa

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
3 answers
...