0 votes
by (886k points)

'... Beginners', hit uit 1986 van David Bowie , David Bowie's lied "Space Oddity" is een tijdloze klassieker, en is door de jaren heen door talloze artiesten gecoverd. Het lied heeft een oprechte, oprechte weerklank die spreekt tot de menselijke ervaring. Maar het is niet Bowie's enige hit. Een ander nummer dat hij in 1986 uitbracht, "Beginners", is een fanfavoriet geworden. Dit pakkende nummer is een van Bowie's meest geliefde releases, en het is een bewijs van zijn vermogen om melodieuze en aangrijpende nummers te maken. In deze blogpost verkennen we het verhaal achter het nummer, de tekst en hoe het nog lang na de release relevant is gebleven. We bekijken ook enkele van de populairste covers van "Beginners", en de invloed ervan op andere artiesten. Tenslotte bespreken we wat dit nummer van Bowie zo speciaal maakt en waarom het in het publieke bewustzijn is gebleven.

1. Overzicht van de betekenis van het lied

'...Beginners' is een hit van David Bowie uit 1986 die het verhaal vertelt van een ouder persoon die nadenkt over zijn leven en in het reine probeert te komen met het idee van oud worden. Het lied heeft een sterk gevoel van nostalgie en spijt, terwijl de verteller terugkijkt op zijn leven en nadenkt over de keuzes die hij heeft gemaakt. De tekst raakt aan thema's van vreugde en verdriet, onschuld en volwassenheid, en uiteindelijk acceptatie. Ze bevatten ook een waarschuwing dat het leven kort is en dat we er het beste van moeten maken.

2. Achtergrond van de uitgave van het lied

"...Beginners" werd op 7 april 1986 uitgebracht als tweede single van David Bowie's 15e studioalbum, "Labyrinth". Het nummer was geschreven als een eerbetoon aan Bowie's overleden vriend en muzikale medewerker, Iggy Pop. Bowie vertelde Rolling Stone in een interview dat het nummer was geschreven in "het soort code dat we vaak gebruikten als we samen schreven." "...Beginners" werd bijzonder goed ontvangen en bereikte nummer 14 in de UK Singles Chart, en was een top-tien hit in Belgiƫ, Denemarken en Nederland.

3. Kritische ontvangst van het lied

Bij de release in 1986 kreeg "...Beginners" veel bijval van de critici. Bowie's fusie van funk en new wave werd geprezen als een verfrissende verandering van tempo, en critici namen nota van het complexe arrangement van het nummer, dat meerdere lagen synthesizers, elektrische gitaar en saxofoon bevatte. De knap uitgewerkte tekst van het nummer werd ook geprezen en leverde het een nominatie op voor de Ivor Novello Award voor het beste lied. Bowie zelf merkte op dat het nummer "een zeer popgericht werkstuk" was. Het nummer werd uiteindelijk een van Bowie's grootste hits, bereikte de vijfde plaats in de UK Singles Chart en hielp het album waarvan het afkomstig was naar de top van de hitlijsten.

Samenvattend is "Let's Dance" een van David Bowie's meest herkenbare hits, maar er is iets speciaals aan "...Beginners". Het is een perfecte mix van zijn kenmerkende stijl van donkere, complexe teksten en vrolijke, funky muziek. Het nummer heeft de tand des tijds doorstaan, en zijn pakkende melodie en betekenisvolle teksten zijn vandaag de dag nog net zo krachtig als toen het in 1986 voor het eerst werd uitgebracht.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

'... Beginners', hit uit 1986 van David Bowie

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
asked Jan 7, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
...