0 votes
by (886k points)

wat was de naam van de douglas dc 2 die in 1934 tweede werd in de race londen melbourne , De luchtrace Londen-Melbourne van 1934 was de eerste langeafstandsluchtrace in de geschiedenis en de eerste poging om de wereld door de lucht te omzeilen. De race werd gesponsord door de krant Daily Mail en georganiseerd door de Britse vliegenier Sir Charles Kingsford Smith en de Britse zakenman Sir MacPherson Robertson. De race werd fel bevochten door enkele van de beroemdste vliegeniers uit die tijd, en enkele van de meest iconische vliegtuigen uit die tijd. Eén bepaald vliegtuig, de Douglas DC-2, stak er bovenuit en eindigde als tweede in de race en vestigde daarbij verschillende records. Dit vliegtuig werd bestuurd door een team van ervaren piloten, en het wordt vandaag de dag nog steeds herinnerd om zijn opmerkelijke prestatie. Maar wat was de naam van de Douglas DC-2 die als tweede eindigde in de Londen-Melbourne race in 1934? In deze blogpost onderzoeken we het antwoord op deze vraag en de erfenis van dit opmerkelijke vliegtuig.

1. De Douglas DC-2 kreeg de naam "Uiver".

In 1934 nam het Douglas DC-2 vliegtuig deel aan een race van Londen naar Melbourne, en het maakte grote indruk op het publiek. Het vliegtuig kreeg de liefkozende naam "Uiver" (het Nederlandse woord voor "Adelaar"), en het eindigde als tweede in de race. De DC-2 was een van de eerste vliegtuigen die speciaal ontworpen waren voor passagiersvervoer, en het stond bekend om zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en snelheid. Uiver was een populair vliegtuig, en het vormde de basis voor de latere Douglas DC-3, die een revolutie teweegbracht in de luchtvaart en de standaard zette voor alle commerciële vliegtuigen die nog zouden komen.

2. Uiver eindigde als tweede in de London-Melbourne Air Race in 1934

In 1934 eindigde het Douglas DC-2 "Uiver" vliegtuig als tweede in de London-Melbourne Air Race. De DC-2 was een tweemotorig passagiersvliegtuig met een maximumsnelheid van 186 mph. Het werd gevlogen door de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM, die in 1934 als eerste met de DC-2 op een commerciële route vloog. De DC-2, bestuurd door kapitein Karel Klinkhamer en navigator Gijsbertus Mooy, voltooide de race in slechts 3 dagen, 9 uur en 17 minuten, waarmee ze de tweede plaats in de race behaalden. De Uiver was het eerste vliegtuig dat 's nachts in Australië landde, en oogstte veel bewondering van het grote publiek voor zijn prestaties.

3. Uiver werd gevlogen door de Nederlandse piloten K. D. Parmentier en A. E. McReady.

De Douglas DC-2 die in 1934 als tweede eindigde in de Londen-Melbourne race heette Uiver. Uiver werd bestuurd door de Nederlanders K.D. Parmentier en A.E. McReady en nam het op tegen vliegtuigen uit de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Uiver was de enige niet-Amerikaanse deelnemer aan de race en werd gevlogen in de kleuren van KLM Royal Dutch Airlines. De Uiver stond bekend om zijn duurzaamheid en veerkracht, en Parmentier en McReady slaagden erin het toestel op de been te houden ondanks een aantal tegenslagen. Uiver eindigde de race op de tweede plaats, achter de Amerikaanse C.A.M. 22.

Samenvattend: de naam van de Douglas DC-2 die in 1934 als tweede eindigde in de London Melbourne Race was de KLM "Uiver". De Uiver, bestuurd door kapitein Koene Dirk Parmentier en navigator Frits Kellenaer, steeg op 20 oktober 1934 op van het vliegveld Croydon in Londen en kwam op 31 oktober 1934 aan in Melbourne. De prestatie van de Uiver in de London Melbourne Race was een indrukwekkende prestatie, gezien de concurrentie en de omstandigheden waarmee de bemanning tijdens hun reis te maken kreeg.

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

wat was de naam van de douglas dc 2 die in 1934 tweede werd in de race londen melbourne 

0 votes
by (886k points)

In dat jaar werd de reputatie van de DC-2 internationaal gevestigd doordat de ... van Londen naar Australië maakte als deelnemer aan de Melbourne race.

0 votes
by (886k points)

The Douglas DC-2 is a 14-passenger, twin-engined airliner that was produced by the American company Douglas Aircraft Company starting in 1934.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
6 answers
asked Dec 11, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 5, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 3, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Oct 22, 2022 by nono (36.2k points)
...