0 votes
by (886k points)

hoe heet het stadion van manchester united , Old Trafford Stadium, door Bobby Charlton het Theatre of Dreams genoemd, is een Engels voetbalstadion in het administratieve district Trafford van Manchester, Engeland, met een capaciteit van zesenzeventigduizend tweehonderdtwaalf (76.212) toeschouwers. Het stadion is na Wembley Stadium qua capaciteit het op een na grootste stadion van Engeland en ligt op ongeveer 0,8 km van Old Trafford Cricket Ground en grenst aan het tramstation Manchester Metrolink.

Het stadion is het land van Manchester United Club, en het is het stadion van de club sinds 1910, met uitzondering van acht jaar van 1941 tot 1949, aangezien het was verwoest als gevolg van de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog, en gedurende die periode de club gedeeld met zijn aartsrivaal Manchester City in het stadion Main Road, en de capaciteit van het stadion werd vergroot in de jaren negentig van de twintigste eeuw en het begin van de eenentwintigste. Een van de belangrijkste uitbreidingen die plaatsvonden, was de toevoeging van lagen aan de noord-, oost- en westzijde, zodat het stadion een capaciteit heeft van 80.000 toeschouwers, en in de toekomst zou een extra laag kunnen worden toegevoegd aan de zuidelijke kant van het stadion om 90.000 toeschouwers te bereiken. De hoogste opkomst van het stadion in zijn geschiedenis was in 1939, toen 76.962 toeschouwers de halve finale van de FA Cup tussen Wolverhampton Wanderers en Grimpsey Town bijwoonden.

Het stadion was gastheer van een aantal halve finales in de England Cup als neutraal stadion, en een aantal wedstrijden voor het Engelse nationale voetbalteam toen het nieuwe Wembley Stadium nog in aanbouw was, evenals het hosten van wedstrijden in de FIFA Wereldbeker van 1966 Cup, de European Nations Cup 1996 en de finale van de UEFA Champions League 2003, en werd ook gebruikt voor niet-voetbalwedstrijden, zoals het hosten van de European Premier League en de finale van de Rugby World Cup 2000. Het stadion was ook gastheer van een aantal voetbalwedstrijden tijdens de Olympische Zomerspelen van 2012, waaronder voor het eerst in haar geschiedenis het internationale vrouwenvoetbaltoernooi.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

hoe heet het stadion van manchester united 

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
3 answers
0 votes
2 answers
asked Jan 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 31, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Oct 18, 2022 by nono (36.2k points)
...