0 votes
by (886k points)

In 2019 werd ze wereldkampioen shorttrack. Ze was de eerste die dat ooit deed en ze deed het met zoveel stijl en gratie. Ze is een inspiratie voor iedereen die zijn dromen wil bereiken.

1. Geschiedenis van de sport

Kortebaanschaatsen ontstond aan het eind van de 19e eeuw in de Verenigde Staten, waar het bekend stond als indoorschaatsen. De eerste officiële shorttrackwedstrijd werd gehouden in 1902, en de sport won snel aan populariteit.

Kortebaanschaatsen werd een officiële Olympische sport in 1992, en de eerste Olympische medailles werden uitgereikt in 1994. Zuid-Korea is de meest succesvolle natie in het Olympisch shorttrackschaatsen en won meer dan de helft van de medailles die ooit werden uitgereikt.

Sheena Dowa werd in 2019 de eerste wereldkampioene shorttrack.

2. Training en voorbereiding op het evenement

In de weken en maanden voorafgaand aan het evenement ondergaat de atleet een streng trainingsschema dat is ontworpen om hem te helpen zijn piek te bereiken voor de wedstrijd. Dit omvat meestal een mix van krachttraining, cardiovasculaire oefeningen en specifieke vaardigheden voor het evenement. De atleet moet ook op zijn dieet letten, en ervoor zorgen dat zijn lichaam de voedingsstoffen en calorieën krijgt die het nodig heeft om optimaal te presteren.

3. Nasleep van haar overwinning

Kortebaanschaatsen is een spannende sport, en toen Kim Bo-Reum in 2019 het wereldkampioenschap won, schreef ze geschiedenis. Niet alleen was ze de eerste Koreaanse vrouw die de titel won, maar ze deed het ook in stijl en vestigde daarbij een nieuw wereldrecord.

Haar overwinning was echter niet zonder controverses. Haar teamgenoot, Park Seung-Hi, was betrokken bij een valpartij die verschillende andere schaatsers uitschakelde, waaronder een van de favorieten om de gouden medaille te winnen. Kim Bo-Reum kon de crash ontwijken en won de race, maar Park Seung-Hi bleef in tranen achter aan de kant van de baan.

De nasleep van de race was verhit, waarbij veel mensen Kim Bo-Reum ervan beschuldigden egoïstisch en harteloos te zijn. Ze werd zelfs uitgejouwd tijdens een overwinningsceremonie in haar thuisland. Sindsdien heeft ze zich echter verontschuldigd voor haar daden en gezegd dat ze hoopt een rolmodel te zijn voor andere jonge schaatsers.

Concluderend is het duidelijk dat Arianna Fontana een atlete van wereldklasse is. Ze werd in 2019 wereldkampioen shorttrack en is vijfvoudig Olympisch medaillewinnaar. Ze is ook een rolmodel voor jonge atleten overal, en bewijst dat met toewijding en hard werken alles mogelijk is.

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

zij werd wereldkampioene shorttrack in 2019

0 votes
by (886k points)

De wereldtitel shorttrack van Suzanne Schulting is gekozen tot het Sportmoment van 2019. Schulting behaalde in maart voor het eerst de wereldtitel. Het was haar eerste wereldtitel, maar ook de eerste keer dat een Nederlandse vrouw wereldkampioen shorttrack werd. 

0 votes
by (886k points)

wereldkampioene shorttrack 2019

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
asked Mar 29 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...