0 votes
by (886k points)

hoe lang duurt extra tijd voetbal Het begrip extra tijd in het voetbal is een essentieel onderdeel van het spel, dat vaak de doorslag geeft. In sommige gevallen kan één team de wedstrijd volledig domineren, maar een enkel doelpunt in extra tijd kan de wedstrijd in een oogwenk beslissen. Het is een onderdeel dat al heel lang bestaat, maar er is nog steeds verwarring over hoe lang de extra tijd duurt. In deze blogpost bespreken we de lengte van extra tijd in het voetbal, de regels waarop het gebaseerd is, en de verschillende scenario's waarin het een rol kan spelen. We onderzoeken ook de voordelen van extra tijd en de invloed die het kan hebben op het resultaat van de wedstrijd. Door deze onderwerpen zullen we begrijpen hoe lang extra tijd in het voetbal precies duurt.

1. Twee helften van 15 minuten extra tijd

Extra tijd voor voetbal wordt meestal verdeeld in twee helften van elk 15 minuten. Dit wordt gedaan om beide teams een eerlijke kans op een doelpunt te geven, en wordt gebruikt om een winnaar aan te wijzen als de stand aan het eind van de wedstrijd gelijk is. Afhankelijk van de spelregels kan er ook een pauze van een paar minuten zijn tussen de twee helften. Tijdens deze pauze kunnen teams hun opstelling of strategie wijzigen om een voordeel te behalen.

2. Strafschoppen bij een gelijkspel

Als de wedstrijd na extra tijd nog steeds gelijk is, wordt de wedstrijd beslist door een strafschoppenserie. In deze fase probeert elk team om de beurt een doelpunt te maken vanaf de strafschopstip, waarbij het team met de meeste doelpunten de wedstrijd wint. De schoppen worden afwisselend door de teams genomen, en de volgorde waarin de teams hun schoppen nemen wordt bepaald door het opgooien van een munt. Als de stand nog steeds gelijk is nadat de teams evenveel schoppen hebben genomen, worden de schoppen in dezelfde volgorde genomen tot het ene team een doelpunt meer heeft gescoord dan het andere uit hun resterende schoppen.

3. Extra tijd toe te staan naar goeddunken van de scheidsrechter

Extra tijd in het voetbal is een door de scheidsrechter toegestane periode om de verloren tijd tijdens de wedstrijd in te halen door wissels, blessures, tijdverspillende tactieken of andere onderbrekingen. Extra tijd mag in totaal niet langer zijn dan 15 minuten, verdeeld over twee helften van elk 7,5 minuut. Bovendien mag de scheidsrechter extra tijd toestaan als hij dat nodig acht. Dit betekent dat als de scheidsrechter van mening is dat de wedstrijd meer tijd nodig heeft om voltooid te worden, hij extra tijd kan toekennen tot een maximum van 15 minuten. Deze extra tijd kan gebruikt worden naar goeddunken van de scheidsrechter, dus in één keer of in kortere segmenten.

4. Blessuretijd toe te voegen aan de toegewezen extra tijd

Een van de belangrijkste aspecten van extra tijd in voetbalwedstrijden is de toevoeging van blessuretijd. Dit komt omdat wedstrijden vertraging kunnen oplopen door blessures, wissels en andere factoren. Blessures kunnen storend zijn, en daarom helpt het toevoegen van blessuretijd aan de toegewezen extra tijd om ervoor te zorgen dat de wedstrijd eerlijk wordt gespeeld. Dit geldt vooral voor close games waar een of twee doelpunten de uitslag kunnen bepalen. Blessuretijd moet ook worden toegevoegd aan extra tijd als er een lange onderbreking in het spel is. Dit zorgt ervoor dat beide teams een gelijke kans hebben om te scoren en de wedstrijd te winnen.

5. De rust tijdens de extra tijd duurt 2 minuten.

In een typische voetbalwedstrijd bestaat de extra tijd uit twee periodes van elk 15 minuten, met daartussen een pauze van twee minuten. Tijdens de pauze van twee minuten krijgen de spelers de gelegenheid om te rusten en te herstellen, zodat ze de rest van de extra tijd optimaal kunnen presteren. Het is belangrijk dat spelers deze pauze verstandig gebruiken, want die bepaalt uiteindelijk het resultaat van de wedstrijd. Dus als je naar een wedstrijd kijkt en ziet dat er extra tijd is ingelast, bedenk dan dat de spelers maar twee minuten hebben om te herstellen voordat de actie wordt hervat.

Al met al is extra tijd in het voetbal een geweldige manier om een wedstrijd die na 90 minuten nog niet beslist is, een eerlijke en spannende afloop te geven. Het kan enkele van de meest gedenkwaardige momenten in de sport opleveren en is essentieel om ervoor te zorgen dat alle teams een kans krijgen om hun stempel op het spel te drukken. Extra tijd is een integraal onderdeel van de sport en zal nog jaren voor spanning en drama zorgen.

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Een verlenging duurt 2 keer 15 minuten en later eventueel penalty's. Vroeger was er sprake van een golden goal. Bij een golden goal is de verlening bij het eerste doelpunt meteen afgelopen. Als je in de verlenging scoorde was je dus meteen winnaar.

0 votes
by (886k points)

hoe lang duurt extra tijd voetbal 

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Dec 10, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 27, 2022 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
...