0 votes
by (886k points)

welke bijbelse figuur zat drie dagen in de buik van een walvis Toen Jona in de stormachtige zee viel spaarde de Heer zijn leven omdat hij zich opgeofferd had voor de zeelieden. De Heer liet Jona opslokken door een grote vis waar hij drie dagen en drie nachten in de maag verbleef. Jona was de Heer zeer dankbaar omdat hij zijn leven gespaard had en bad daarom tot de Heer. Jona's gebeden werden gehoord en de Heer sprak tot de vis en de vis spuwde Jona op het land.

Eén maal op het droge sprak de Heer weer tot Jona: "Sta op en ga naar Ninevé, kondig aan wat ik je reeds verteld heb". Jona voerde het bevel van de Heer nu wel uit en ging naar Ninevé. Daar aangekomen vertelde hij het volk wat de Heer hem opgedragen had.

Het volk geloofde hem en zocht steun bij de Heer: ze riepen een vasten uit en trokken boetekleren aan. Het woord van Jona kwam ook tot bij de Koning van Ninevé. Ook Hij trok een boetekleed aan en liet het volgende omroepen: "Mensen en dieren, grootvee en kleinvee mogen niets eten, zij mogen niet grazen en geen water drinken. Mensen en dieren moeten zich in boetekleren hullen en uit alle macht tot de Heer roepen. Iedereen moet zijn slechte gedrag en het geweld dat aan zijn handen kleeft inzien. Wie weet komt de Heer Ninevé dan niet vernietigen". En de Heer zag wat het volk deed en kreeg spijt van zijn dreigement en voerde het niet uit.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De Heer liet Jona opslokken

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Feb 19, 2023 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
asked Feb 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Oct 20, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
0 answers
...