0 votes
by (886k points)

welk feest wordt 40 dagen na carnaval gevierd 40 dagen vasten is een periode van 40 weekdagen (46 dagen in totaal) van vasten en boetedoening, beginnend op Aswoensdag en eindigend op de zaterdag voor Pasen. Dit valt samen met het feit dat carnaval het laatste feest is voor het begin van de strenge veertigdagentijd, waarin rooms-katholieken traditioneel een periode van vasten en onthouding in acht nemen. Het feest dat 40 dagen na carnaval wordt gevierd, is Mardi Gras (dikke dinsdag), het begin van de vastentijd en een dag van optochten en feesten.

Wat gebeurt er op Aswoensdag?

Op Aswoensdag markeren veel christenen het begin van de vastentijd, een periode van bidden en vasten in de aanloop naar Pasen. Gedurende deze periode nemen veel christenen de tradities in acht om zich te onthouden van bepaald voedsel, zich te onthouden van amusement en zich bezig te houden met liefdadigheidsacties. Het feest dat traditioneel 40 dagen na carnaval wordt gevierd is Pasen.  

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

welk feest wordt 40 dagen na carnaval gevierd

0 votes
by (886k points)

Ook andere Bijbelverhalen waarin feest wordt gevierd komen aan bod. Bijvoorbeeld de bruiloft van Kana of het feest waar niemand naartoe wilde komen.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 18, 2022 by admin (886k points)
0 votes
5 answers
asked Dec 17, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Mar 2 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
...